Finaalin kuumin kysymys: pystyykö Mbappé vastaamaan Messin heittämään haasteeseen?

Ranskan paras pelaaja on ollut Antoine Griesmann.

Kylian Mbappé oli paljon nurmenpinnassa välierässä.

14.12.2022 23:25

Jalkapallon MM-kisat huipentuu sunnuntaina monien mielestä unelmafinaaliin Ranska–Argentiina. Puolustava mestari kohtaa mestaruutta janoavan Argentiinan vai pitäisikö sanoa Lionel Messin.

Ranska sai keskiviikon välierässään salamamaalin ja oli lähellä tehdä toisenkin. Sen jälkeen Marokko yltyi kovaan painostukseen ja mahdollisesti rangaistuspotkukin jäi saamatta.

Ranskan paras pelaaja on ollut Antoine Griesmann, mutta Ranskalla on loppuotteluun tarjota nukkuva tähtipelaaja Kylian Mbappé. Onhan Mbappé tehnyt viisi maalia näissä kisoissa, mutta puolivälierä Englantia vastaan meni häneltä täysin ohi.

Keskiviikon välierä oli jo hieman parempi, mutta supertähden onnistumiseksi ei voi laskea epäonnistunutta potkua, jonka jälkeen Theo Hernandez iski Ranskan avausmaalin.

Sen sijaan parempi onnistuminen oli Ranskan toisen maalin pohjustaminen. Siinä oli paljon tuuriakin mukana, mutta pujottelu boksissa oli vahvaa menoa – maalisyöttö Marokon pelaajan kantapään kautta oli sitten enemmänkin tuuria.

Jos Mbappé saadaan normaalille tasolleen eli tekemään nopeita juoksuja, harhauttelemaan ja iskemään yllättäviä maaleja, Ranska saa finaaliin korjaussarjan, joka voi johtaa mestaruuden uusimiseen.

Argentiinalla Messi on jo huippuvireessä. Nyt enää kysymys on, onko myös Messin seurakaveri PSG:stä eli Mbappé huippuvireessä ensi sunnuntaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut