Ranskan kaduille ilmestyy valtavasti poliiseja MM-välierän takia, välikohtaukset huolestuttavat

Ranskan ja Marokon kohtaaminen MM-välierässä aiheuttaa mahdollisesti tulenaran tilanteen Ranskassa.

Marokkolaisfanien juhlat Pariisissa olivat railakkaat, kun Marokko pudotti Portugalin.

14.12.2022 19:27

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin kertoi tiistaina maan mobilisoivan yhteensä 10 000 poliisia ja santarmia eri puolille Ranskaa tulevan MM-välierän vuoksi.

Pelkästään Pariisin alueelle mobilisoidaan noin 5 000 virkavallan jäsentä. Erityinen keskittymä luodaan Champs-Elyséesin ympärille.

Kuuluisalla alueella nähtiin riehakkaat voitonjuhlat, kun suuri joukko marokkolaisfaneja kerääntyi juhlimaan voittoa Portugalista. Väkeä arvioitiin olleen paikalla noin 20 000. Juhlintaan sekoittui myös väkivaltaisuuksia ja paikkojen rikkomista.

”Ensisijainen tavoitteemme on suojella kansalaisia, virkavaltaa ja omaisuutta. Juhlimaan kannustetaan, mutta rikollisuutta vastaan taistellaan”, Darmanin sanoi CNews-uutissivuston mukaan.

Pariisin 8. arrondissementin pormestari Jeanne d'Hauteserre kertoi Telegraph-lehden mukaan, että alueelle luvatut 2 000 poliisia – 800 enemmän kuin edellisen Marokon ottelun ympärillä – on riittämätön määrä.

”Keskiviikkona kaikki pelkäävät sotaa, sissisotaa, sisällissotaa. Emme halua Champs-Elyséesin muuttuvan taistelukentäksi”, d’Hauteserre sanoi.

”Kun haluaa juhlia, ei ota mukaan pommeja. Nämä ihmiset tulevat tänne rikkomaan asioita.”

Välikohtaukset viime lauantain pelissä ovat herättäneet huolia keskiviikon ottelusta. Ranskassa asuu suuri marokkolaislähtöinen vähemmistö, noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Noin puolet heistä on kaksoiskansalaisia.

Marokko on entinen Ranskan protektoraatti. Ranska otti Marokon ”suojelukseensa” vuosiksi 1912–56.

Santarmien reservin kapteeni Herve Moreau sanoi CNewsille, että hän pitää levottomuuksia varmana.

”Keskiviikkona asiat tulevat menemään huonosti. Mitä vain ihmiset sanovat, tulemme varmasti näkemään yhteenottoja ja mellakointia.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut