Etelä-Amerikan jalkapallopomo haluaa vuoden 2030 MM-turnauksen

Uruguayssa pelattiin ensimmäiset miesten jalkapallon MM-kisat vuonna 1930. Juhlavuodeksi kisat halutaan uudelleen Etelä-Amerikkaan.

Kuluvien jalkapallon MM-kisojen aikana Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino (kesk.) on nähty juttelemassa Argentiinan jalkapalloliiton Claudio Tapian (vas.) ja Etelä-Amerikan jalkapalloliiton puheenjohtajan Alejandro Dominguezin kanssa.

11.12.2022 22:39

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin puheenjohtaja Alejandro Dominguez toivoo maanosansa saavan miesten vuoden 2030 MM-lopputurnauksen isännyyden itselleen. Maailmanmestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran Uruguayssa 1930, joten kyseessä on miesten MM-kisojen satavuotisturnaus.

Etelä-Amerikan maista Uruguay, Argentiina, Chile ja Paraguay aikovat hakea MM-turnauksen isännyyttä yhteishaulla. Euroopan maista yhteisen hakemuksen jättänevät Espanja, Portugali ja Ukraina. Myös Egypti, Kreikka ja Saudi-Arabia ovat ilmaisseet halunsa järjestää turnaus yhdessä ja Marokko yksinään.

Vuoden 2030 MM-isäntä valitaan kahden vuoden päästä.

Dominguez toivoo, että Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kunnioittaisi legendaaristen Pelén ja Diego Maradonan lajiperintöä myöntämällä juhlaturnauksen Etelä-Amerikkaan.

Dominguez esitti toiveensa tilaisuudessa, joka järjestettiin sairaalahoitoon joutuneen brasilialaisen Pelén kunniaksi. Argentiinalaislegenda Maradona kuoli kaksi vuotta sitten 60-vuotiaana.

”Kysymys on Fifalle, mitä he aikovat tehdä Pelén ja myöhemmin Maradonan luomalla historialla”, Dominguez sanoi.

Parhaillaan menossa olevia Qatarin MM-kisoja on kritisoitu ihmisoikeusasioiden ja siirtotyöläisten olojen lisäksi muun muassa valtavien kustannusten ja turnaushakuun liitettyjen lahjusepäilyjen vuoksi.

”MM-kisojen pitäisi todellakin palata juurilleen, koska jalkapallossa ei ole kyse vain rahasta. Kyse ei pitäisi olla kilpailusta siitä, kuka käyttää eniten rahaa MM-kisoihin. Kyse pitäisi olla myös siitä, kuka teki tämän juhlan mahdolliseksi”, Dominguez lisäsi viitaten Peléen ja Maradonaan sekä Uruguayhin ensimmäisen MM-turnauksen isäntänä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut