Jalkapallo­maaotteluiden ennätys­pelaaja Anna Westerlund lopettaa

”Haluan vain sulatella tätä asiaa ja nauttia elämästä”, Westerlund toteaa lopettamispäätöksestään.

Anna Westerlund pelasi viime syyskuussa MM-karsintaottelussa Slovakiaa vastaan Turussa.

11.12.2022 12:11

Kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita pelannut suomalainen jalkapalloilija Anna Westerlund lopettaa pelaajauransa. Hän pelasi 147 ottelua naisten maajoukkueessa ja teki niissä neljä maalia.

Westerlund, 33, edusti Suomea kolmissa aikuisten EM-kisoissa. Ajatus pelikenttien jättämisestä vahvistui hiljalleen kauden lopulla.

”Kun kausi oli vielä kesken, minulla oli vielä tavoitteena jatkaa pelaamista ja ehkä jopa yrittää ulkomaille uudelleen. Mutta melko pian yksi perheenjäsenistäni sairastui syöpään ja sain vähän myöhemmin tietää, että seurajoukkueeni ei halunnut pitää minua enää”, Westerlund kertoi tiedotteessa.

Westerlund ohitti helmikuussa Jari Litmasen kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita Suomen paidassa pelanneena jalkapalloilijana, kun hän pelasi Tournoi de Francessa Ranskaa vastaan 138. maaottelunsa.

”Se oli minulle erittäin suuri asia. Olimme silloin Ranskassa pelaamassa ja se oli jotain, josta en olisi voinut pienenä jalkapalloilijatyttönä haaveilla. Siihen aikaan en edes ajatellut, että olisi mahdollista päästä maajoukkueeseen. Mutta mitä lähemmäksi ennätystä pääsin, sitä enemmän siitä tuli tavoite, jonka halusin saavuttaa ja jonka eteen halusin tehdä töitä”, Westerlund kertoi.

Westerlund pelasi kolme ottelua sekä vuoden 2009 kotikisoissa että vuoden 2013 EM-kisoissa. Viime kesänä Westerlund pelasi Helmareiden kahdessa ensimmäisessä EM-ottelussa ja syötti Linda Sällströmin historiallisen nopean EM-avausmaalin Espanjaa vastaan.

”EM-kotikisat olivat totta kai kohokohta, vaikka olinkin siihen aikaan vielä nuori lapsi. Sain olla mukana ja pelata isoja otteluita, vaikka olin vielä nuori. Viimeiset EM-kisat Englannissa olivat hieno loppu uralle. Sairastuin koronaan ennen viimeistä ottelua, mutta ehdin silti saamaan sieltä paljon kokemuksia. EM-kisat ovat tietysti suurin asia, mitä uraltani nousee mieleen.”

Westerlundin suunnitelmat pelaajauran jälkeiselle elämälle ovat auki.

”Oikeastaan ei ole paljoa suunnitelmia. Haluan vain sulatella tätä asiaa ja nauttia elämästä. Edessäni on niin sanotusti normaalia elämää ja odotan sitä innolla. Tämä tilanne olisi ennemmin tai myöhemmin tullut eteen, sillä jalkapalloa ei voi pelata eläkeikään asti. Odotan innolla, mitä tuleman pitää, mutta en vielä tiedä, mitä suunnitelmissani on. Otan nyt vain päivän kerrallaan.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut