Messi näytti uuden puolen, kun Argentiina kaatoi Hollannin kuumassa kamppailussa

Messi kritisoi puolivälierän päätuomaria Antonio Mateu Lahozia ja Hollannin valmentajaa Louis van Gaalia. Pelaajista Messin tulilinjalle joutui Wout Weghorst.

Argentiinan supertähti Lionel Messi keskusteli tiukkaan sävyyn Hollanti-puolivälierän erotuomarin Antonio Mateu Lahozin kanssa. Lahoz näytti Messille keltaista korttia.

10.12.2022 16:40

Jalkapallon historian kirkkaimpien supertähtien joukkoon kuuluva Argentiinan kapteeni Lionel Messi eli Hollanti-puolivälierän jälkeiset hetket suurella tunteella.

Messi antoi niin ottelun päätuomarin Antonio Mateu Lahozin kuin Hollannin valmentajan Louis van Gaalin ja hyökkääjän Wout Weghorstin kuulla kunniansa.

Espanjalaislehti Marca kuvaili Messin vihaa ennennäkemättömäksi. Sen sijaan, että Messi olisi iloinnut välieräpaikasta, hän hyökkäsi kaikkia vastaan, lehti lisäsi.

Argentiina kaatoi Hollannin rangaistus­potku­kilpailussa 4–3. Rankkareille puolivälierä eteni tilanteessa 2–2.

Hollannin Wout Weghorst tasoitti Argentiina-puolivälierän kahdella maalillaan. Lionel Messi haukkui Weghorstia kovin sanoin ottelun jälkeen.

Tylytti Weghorstia

Erityisen merkittävänä Marca piti Messin hyökkäystä Weghorstia kohtaan. Marcan mukaan tähtihyökkääjä ei koskaan näytä tällaista puolta itsestään.

Messi pysähtyi kesken haastattelun katsomaan, kuinka Weghorst kulki kameran takaa kohti pukukoppia. Tiukan tuijotuksen päätteeksi Messi aloitti vyörytyksensä.

”Mitä siinä tuijotat, typerys. Mene. Jatka matkaasi”, Messi tylytti.

Gol Mundial kertoi Messin ja Weghorstin keskustelun jatkuneen, kun haastattelu oli ohi.

”Menin kättelemään häntä pelin jälkeen. Hän ei hyväksynyt sitä ja sanoi jotain töykeää, mutta en ymmärrä espanjaa kovin hyvin. Olen pettynyt”, Weghorst sanoi Gol Mundialille toimittaja Ricardo Rosetyn mukaan.

Argentiinan Nicolás Otamendi (19), Leandro Paredes (5), Gonzalo Montiel (4), Ángel Di María (11) ja Alexis Mac Allister (20) kääntyivät kohti Hollannin pelaajia, kun muut argentiinalaiset juoksivat juhlimaan maansa välieräpaikkaa.

Sivalsi van Gaalia

Hollannin valmentajaa Louis van Gaalia Messi syytti kunnioituksen puutteesta. Van Gaal kritisoi ottelun alla Messiä sanoen, että tämä tekee pallottomana vain vähän töitä joukkueensa eteen.

”Van Gaal myy ajatusta hyvästä jalkapallosta. Sitten hän vain laittaa isoja kavereita rangaistusalueelle ja alkaa heittää pitkiä palloja heitä kohti”, Messi sivalsi takaisin Marcan mukaan.

Messi kertoi olleensa erittäin vihainen Hollannin tasoitusmaalin jälkeen. Hän ei suostunut Marcan mukaan puhumaan asiasta tarkemmin.

”En halua puhua erotuomarista, koska en voi olla rehellinen. Jos puhun, siitä saa rangaistuksen. Fifan on mietittävä sitä, että he eivät voi antaa tällaiselle erotuomarille näin tärkeää peliä”, Messi lähetti terveisensä Kansainväliselle jalkapalloliitolle.

”Et voi asettaa otteluihin erotuomaria, joka ei ole tehtäviensä tasalla. Pelkäsimme tätä jo ennen peliä. Monista yksityiskohdasta huomasi, että hän oli meitä vastaan.”

Hollannin Virgil van Dijk (4) jyräsi Argentiinan Leandro Paredesin voimalla kumoon sen jälkeen, kun Paredes oli laukonut pallon vihellyksen jälkeen kovaa kohti Hollannin vaihtopenkkiä. Myös vaihtopelaajat ryntäsivät argentiinalaisen kimppuun.

Kritiikkiä käytöksestä

Argentiinan pelaajat saivat ottelun jälkeen kritiikkiä käytöksestään Hollannin pelaajia kohtaan.

Nicolás Otamendi, Leandro Paredes, Gonzalo Montiel, Ángel Di María ja Alexis Mac Allister kääntyivät tuulettelemaan kohti Hollannin pelaajia välieräpaikan juhlinnan sijaan, mikä voidaan tulkita vastaukseksi hollantilaisten käytökselle hetkeä aiemmin.

Ottelun ratkaisumaalin laukonut Lautaro Martínez sai kohti pilkkua astellessaan seurakseen neljän hollantilaisen psyykkaajan saattueen.

”Argojen rankkukisan jälkeistä käyttäytymistä puolustamatta niin ehkä tossa näkyy osasyy reagoinnille. Lautaroa saattamassa neljä ystävällistä hollantilaista”, C Moren asiantuntija Mika Väyrynen kirjoitti Twitter-tililleen.

Tunteet kävivät kuumana jo aiemmin, kun Paredes laukoi vihellyksen jälkeen voimalla kohti Hollannin vaihtopenkkiä.

Maradona mielessä

Messi puhui ottelun jälkeen kauniita sanoja edesmenneestä jalkapallolegendasta Diego Maradonasta. Maradona kuoli 60-vuotiaana marraskuussa 2020.

Maradonan tapaan numerolla 10 pelaava ”Albicelesten” kapteeni kertoi medialle, että Argentiinan joukkue on aistinut Maradonan läsnäolon koko turnauksen ajan.

”Diego katselee meitä taivaasta. Hän puskee meitä eteenpäin ja toivon todella, että tilanne säilyy samana loppuun saakka”, Messi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Argentiina jatkaa kisojaan välieräottelulla Kroatiaa vastaan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut