The Athletic: Siirto­työntekijä kuoli lohkovaiheen aikana korjaus­töissä Saudi-Arabian leiri­paikassa

MM-kisojen järjestelykomitean mukaan siirtotyöntekijän kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui yleisellä tiellä lomakohteessa, Saudi-Arabian harjoitus­alueen vieressä.

Saudi-Arabian joukkue poistui kentältä Meksiko-ottelun jälkeen.

7.12.2022 22:06

The Athletic -lehti kertoo, että Saudi-Arabian jalkapallomaajoukkueen tukikohtana MM-turnauksessa toimineessa Sealine Beach -huvilakylässä kuoli siirtotyöntekijä lohkopelien aikana.

Sealine Beach -lomakylä sijaitsee Qatarin pääkaupungin Dohan ulkopuolella.

The Athletic -lehti on kuullut kuolemantapauksesta useita lähteitä, joiden henkilöllisyyksiä ei voi paljastaa heidän turvallisuutensa takia. Lehden mukaan kuollut siirtotyöntekijä oli hieman päälle 40-vuotias filippiiniläismies, joka työskenteli turnauksen aikana kyseisessä lomakohteessa.

Mies joutui trukkionnettomuuteen, jossa hän horjahti rampilta kävellessään työkoneen vieressä ja putosi pää edellä betonitasanteelle.

Lääkintähelikopteri lensi paikalle, mutta siirtotyöntekijää ei pystytty pelastamaan.

Lehden lähteiden mukaan kuollut siirtotyöntekijä työskenteli qatarilaisyritys Salam Petroleumissa ja hänen tehtävänsä oli korjata valot parkkialueella. Hotellikylä oli Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan hallussa ja valvonnassa turnauksen aikana niin kauan kuin Saudi-Arabia oli mukana turnauksessa.

Kisojen järjestelykomitean mukaan onnettomuus tapahtui yleisellä tiellä loma­kohteessa, harjoitusalueen vieressä. Onnettomuutta tutkii Qatarin hallitus sen sijaan, että sitä tutkisi järjestelykomitea.

The Athleticin lähteiden mukaan siirtotyöntekijä ei ollut pukeutunut turvavaljaisiin onnettomuuden tapahtuessa. Ei ole tiedossa, oliko hänellä sellaisia käytettävänään. Lähteiden mukaan uhrilla ja trukkikuskilla ei ollut apunaan kolmatta työntekijää, joka olisi tavallisesti avustanut prosessissa.

Onnettomuudesta ja siirtotyöntekijän kohtalosta tuli spekulaation aihe lomakylän työntekijöiden keskuudessa, koska heille ei ollut tiedotettu siirtotyöntekijän kuolemasta.

Fifa on aiemmin sanonut, että työturvallisuus on tärkeä prioriteetti kisoissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut