Mbappé, Messi vai joku muu? MM-kisojen maali­kuninkuudesta taistelee peräti kahdeksan miestä

Maalikuninkuuden kannalta merkittävä ottelu on Ranskan ja Englannin kohtaaminen lauantaina.

Kylian Mbappé on juhlinut maalia jo viidesti tämän vuoden MM-turnauksessa.

7.12.2022 14:45

Jalkapallon MM-kisoissa on pelaamatta kahdeksan ottelua, ja mestarin lisäksi auki on kisojen maalikuninkaan nimi.

Puolivälierät käynnistyvät perjantaina kahdella ottelulla, ja toiset välieräjoukkueet selviävät lauantaina.

Maalikuninkuuden voittamisessa isossa roolissa ovat perjantain ottelut. Voittamalla puolivälierän jäljellä on vielä välierä ja mitaliottelu, muuten turnauksen ottelumäärä jää viiteen.

Neljän ottelun jälkeen maalipörssin kärjessä on Ranskan Kylian Mbappé viidellä maalillaan.

Jaetulla kakkossijalla onkin peräti yhdeksän pelaajaa: Argentiinan Lionel Messi, Brasilian Richarlison, Portugalin Gonçalo Ramos, Ranskan Olivier Giroud, Englannin Bukayo Saka ja Marcus Rashford, Hollannin Cody Gakpo, Espanjan Alvaro Morata ja Ecuadorin Enner Valencia ovat kukin tehneet kolme maalia.

Morataa ja Valenciaa lukuun ottamatta kaikki ovat tositoimissa puolivälierissä. Maalitykkien mittelöä on luvassa ainakin ottelussa Ranska–Englanti, jossa voi ratketa paljon myös maalikuninkuuden suhteen.

Maalikuninkuuteen on riittänyt kuusi maalia vuoden 1974 kisoista lähtien yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Vuonna 2002 Ronaldo iski Brasilialle kahdeksan maalia ja johdatti maan toistaiseksi viimeisimpään MM-kultaan.

Vuosina 2006 ja 2010 maalikuninkuus irtosi viidellä osumalla. Jälkimmäisissä kisoissa Etelä-Afrikassa maalikuninkuus jaettiin peräti neljän pelaajan kesken.

Turnauksessa mukana olevista pelaajista eniten MM-kisamaaleja ovat uransa aikana tehneet Mbappé ja Messi, jotka ovat onnistuneet yhdeksän kertaa. Messillä otteluita on takana 23, Mbappélla vasta 11.

Portugalin Cristiano Ronaldo on tehnyt kahdeksan MM-turnausmaalia, mutta tänä vuonna verkko on heilunut vasta kerran.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut