Espanja ei saanut yhtään rangaistuspotkua maaliin, ja Marokko jatkaa MM-kisoissa

Yassine Bounou oli Marokon sankari. Hän torjui kaksi Espanjan rangaistuspotkua ja kolmas yritys osui tolppaan.

Jatkopaikka sai aikaan riemukkaat juhlat. Marokon joukkueen jäsenet heittivät päävalmentaja Walid Regraguia ilmaan.

6.12.2022 22:23

Espanjan MM-turnaus päättyi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, koska joukkueen rangaistuspotkujen taso oli surkea.

Marokon neljästä ensimmäisestä laukojasta kolme laittoi rangaistuspotkun maaliin. Se riitti jatkopaikan juhlimiseen, kun Espanjan kolme ensimmäistä yrittäjää epäonnistui.

Ratkaisevan maalin Espanjan maalivahdin Unai Simónin taakse upotti Marokon Achraf Hakimi.

Espanjan yrittäjistä ensimmäisenä laukonut Pablo Sarabia täräytti pallon tolppaan. Sen jälkeen nimeä Bono paidassaan pitävä maalivahti Yassine Bounou torjui Carlos Solerin ja Sergio Busquetsin kevyet yritykset.

Tehokkuus katosi

Espanja piti palloa varsinaisella peliajalla, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei saanut luotua kovinkaan montaa. Peli pyöri vaarattomalla alueella ja Marokko sai paikkansa vastahyökkäyksistä.

Pallonhallinta oli Espanjalla 77-prosenttisesti. Siitä huolimatta Marokko voitti maalia kohti lauotut laukaukset 2–1. Espanjan pelistä puuttui terävyys.

Turnaus alkoi Espanjan osalta maalijuhlilla, kun Costa Ricaa vastaan joukkue osui seitsemän kertaa. Sen jälkeen onnistumiset olivat tiukemmassa. Sekä Saksaa että Japania vastaan Espanja teki yhden maalin. Saksaa vastaan tämä riitti tasapeliin, mutta Japani käänsi ottelun voitokseen.

Espanja putosi MM-kisoissa samassa vaiheessa myös neljä vuotta sitten Venäjällä pelatussa turnauksessa. Välissä Espanja ylsi välieriin EM-kisoissa.

Marokon osalta turnaus on sujunut tappioitta. Ensimmäisessä pelissään joukkue pelasi tasan Kroatiaa vastaan. Sen jälkeen tulivat voitot niin Belgiasta kuin Kanadastakin, mikä riitti F-lohkon voittoon.

Seuraavaksi tarjolla on mahdollisuus tehdä maanosan historiaa. Afrikkalaisjoukkue ei ole koskaan selviytynyt MM-turnauksessa välieriin. Marokko saa tilaisuuden ottelussa, jossa vastaan tulee joko Sveitsi tai Portugali. Maat kohtaavat tiistai-illan myöhäisemmässä ottelussa.

Joukkueen valmentaja Walid Regragui teki jo historiaa. BBC:n liveseurannan mukaan hän on ensimmäinen afrikkalainen päävalmentaja, joka vie joukkueen puolivälierävaiheeseen asti.

Sankarin viittaa aseteltiin ottelun jälkeen kuitenkin ennen kaikkea maalivahti Bounoun harteille. Joukkueen jäsenet heittivät maalivahtia ilmaan ottelun jälkeen. Tärkeät torjunnat muistetaan maassa varmuudella pitkään.

Tiistain otteluiden jälkeen MM-turnauksessa pidetään kaksi välipäivää. Puolivälierät pelataan perjantaina ja lauantaina. Molempina päivinä pelataan kaksi ottelua.

Yassine Bounou

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique onnitteli Espanjan tappion jälkeen Marokon maalivahtia Yassine Bounoua.

Tappio otti koville Espanjan leirissä. Ennen MM-kisoja joukkueen päävalmentaja oli ohjeistanut pelaajiaan vetämään tuhat rankkaria seurajoukkueissaan, jotta homma ei jäisi siitä kiinni.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut