Etelä-Korean päävalmentaja Paulo Bento jättää tehtävänsä Brasilian tarjoileman tappion jälkeen

Benton luotsaaman Etelä-Korean pelit päättyivät Qatarissa järjestettävässä MM-turnauksessa neljännesvälieriin.

Etelä-Korean päävalmentaja Paulo Bento on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä. Bento kertoi asiasta Etelä-Korean hävittyä Brasilialle Qatarissa 5. joulukuuta.

6.12.2022 8:09

Etelä-Korean miesten jalkapallomaajoukkueen portugalilais­valmentaja Paulo Bento on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä joukkueen MM-jatkohaaveiden kariuduttua Brasilian käsittelyssä.

Brasilia kukisti Etelä-Korean maanantaina 4–1, ja Etelä-Korean pelit päättyivät Qatarissa järjestettävässä MM-turnauksessa neljännesvälieriin.

Lue lisää: Brasilialta vaikuttava näytös: teki neljä maalia jo avauspuolikkaalla, kohtaa seuraavaksi Kroatian – näin eteni maanantai MM-kisoissa

53-vuotiaan Benton mukaan hänen täytyy pohtia omaa tulevaisuuttaan, mutta hän ei jatka Etelä-Korean joukkueessa.

”Tämä on päätös, jonka tein syyskuussa. Se oli kiveen kirjoitettu ja tänään vahvistin sen”, Bento sanoi. Hän kiitteli joukkuetta ja kertoi olevansa erittäin ylpeä siitä, että sai toimia joukkueen valmentajana.

Etelä-Korean joukkueen peräsimeen hän päätyi vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen ja korvasi pestissä Shin Tae-yongin. Vuoden 2014 Brasilian MM-turnauksessa portugalilainen valmensi kotimaansa maajoukkuetta.

Luotsasi pudotuspeleihin

Qatarissa Bento luotsasi Etelä-Korean pudotuspeleihin, joissa joukkue oli ollut edellisen kerran vuonna 2010. Brasilia leikkasi kuitenkin siivet Etelä-Korean MM-jatkolta, ja eteni itse puolivälieriin.

Ottelun avauspuoliajalla nähtiin brasilialaista jalkapallotaidetta, kun maa pyöritteli vaisua Etelä-Koreaa mielensä mukaan ja otti neljän maalin johdon. Toisella puoliajalla Brasilia hölläsi ja molemmilla oli tekopaikkoja. Etelä-Korea kavensi 76. minuutilla, kun Paik Seung-ho tykitti pallon kaukaa maaliin.

”Uskon, että me voimme olla erittäin ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet tässä MM-turnauksessa, ja mitä olemme tehneet edellisten neljän vuoden aikana päästäksemme tänne”, Bento sanoi ja kehui joukkueen onnistuneen hyvin lohkovaiheessa.

”Tämä on epäilemättä ollut yksi parhaista pelaajaryhmistä, jonka kanssa minulla on ollut mahdollisuus tehdä töitä”, Bento sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut