CNN: Iranin pelaajia uhkailtiin perheiden kiduttamisella, syynä kentällä nähty protesti

Iran osoitti avausottelussaan mieltä maan hallintoa vastaan. Joukkue kohtaa tänään Yhdysvallat.

Iranin pelaajat kokoontuivat ympyrään Englanti-ottelun jälkeen.

29.11.2022 10:25

Iranin jalkapallomaajoukkueen pelaajia on kiristetty laulamaan maan kansallislaulu. CNN:n mukaan pelaajien perheitä uhattiin vankilalla ja kidutuksella, jos pelaajat eivät ”käyttäydy” ennen tänään tiistaina pelattavaa ottelua Yhdysvaltoja vastaan.

Iranin pelaajat eivät laulaneet kansallislaulua ennen Englanti-avausotteluaan osoittaakseen mieltään maan hallintoa vastaan.

Heille oli CNN:n lähteen mukaan luvattu ”lahjoja ja autoja” ennen ottelua, mutta protestin jälkeen lahjat vaihtuivat uhkailuihin.

Lue lisää: Iranin MM-joukkue sai mielenilmauksestaan uhkauksia maansa johdosta

CNN:n lähde on tekemisissä kisojen turvallisuuden kanssa ja kertoo, että pelaajat kutsuttiin tapaamiseen Iranin vallankumouskaartin (IRGC) kanssa.

Vallankumouskaartin sotilaat ovat olleet tukahduttamassa Iranissa mielenosoituksia, jotka alkoivat syyskuun puolivälissä vastauksena 22-vuotiaan kurdinaisen, Mahsa Aminin kuolemaan.

CNN:n lähteen mukaan pelaajille kerrottiin, että perheet kohtaisivat ”väkivaltaa ja kidutusta”, jos pelaajat eivät laulaisi kansallislaulua tai osoittaisivat mitenkään mieltään Teheranin hallintoa vastaan.

Toisessa ottelussaan Walesia vastaan pelaajat lauloivat kansallislaulun.

Lähteen mukaan kymmeniä vallankumouskaartin jäseniä on lähetetty Dohaan valvomaan Iranin pelaajia. Pelaajia on kielletty olemasta tekemisissä joukkueen ulkopuolisten tahojen kanssa.

Iran kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Yhdysvallat kello 21. Tasapeli riittää Iranille jatkopaikkaan, jos Wales ei voita samaan aikaan Englantia. Voitto Yhdysvalloista takaa Iranille jatkopaikan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut