Cristiano Ronaldo halusi maalin omiin nimiinsä, fanit puhuvat ”Jumalan tukasta”

Portugali voitti Uruguayn maalein 2–0. Molemmat maalit merkittiin Bruno Fernandesille.

Cristiano Ronaldon mielestä hän osui tässä puskutilanteessa palloon.

29.11.2022 10:03

Portugalin jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo jakaa mielipiteitä kentällä ja sen ulkopuolella, eikä MM-kisojen ottelu Uruguayta vastaan tehnyt poikkeusta.

Portugali siirtyi ottelussa johtoon 54. minuutilla, kun Ronaldo hyppäsi puskemaan Bruno Fernandesin keskitystä, ja pallo painui maalin takakulmaan.

Ensin maali merkittiin Ronaldolle, mutta tarkemman tarkastelun jälkeen todettiin, ettei hän osunut palloon, ja osuma siirrettiin Fernandesin nimiin. Fernandes osui vielä ottelun loppuhetkillä rangaistuspotkusta, ja Portugali voitti 2–0.

Ottelun jälkeen Ronaldo elehti vielä näyttäen, että pallo olisi hipaissut häntä matkalla maaliin. Osui pallo Ronaldoon tai ei, ilman häntä maalia ei olisi syntynyt.

Ilman häirintää maalivahti Sergio Alvarezilla olisi ollut helppo työ kopata Fernandesin keskitys, mutta Ronaldon liike hämäsi niin paljon, että torjuntaa ei nähty.

Jalkapallofanit ovat suhtautuneet tilanteeseen joko Ronaldoa tukien tai häntä pilkaten

Muun muassa termi ”Jumalan tukka” on ollut käytössä viitaten Diego Maradonan kuuluisaan käsimaaliin vuoden 1986 MM-kisoissa.

Pysäytyskuvia ja kuvasuurennoksia on yritetty käyttää todistamaan, että Ronaldo osui palloon. Muun muassa Ronaldoa vastikään haastatellut Piers Morgan asettui tähden puolelle.

Täyttä varmuutta tuskin saadaan, hipaisiko pallo Ronaldon hiuksia, mutta Portugalin kannalta tärkeintä on, että joukkue varmisti jatkopaikan ja on hyvin lähellä lohkovoittoa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut