Marko Saloranta jatkaa Helmarien päävalmentajana kohti vuoden 2025 EM-kisoja

Suomen Palloliitto valitsi turvallisen ratkaisun Helmarien päävalmentajaksi, kun Marko Salorannan tilapäinen pesti jatkuu pysyvänä.

Mikäli kaikki menee kuten on suunniteltu, Marko Saloranta valmentaa Helmareita vuoden 2025 EM-kotikisoissa.

25.11. 16:17

Syksyllä naisten jalkapallomaajoukkueen väliaikaisena päävalmentajana toiminut Marko Saloranta on nimitetty virallisesti Helmarien päävalmentajaksi.

Salorannan sopimus kattaa kaksi seuraavaa vuotta, joiden aikana on Kansojen liiga vuonna 2023 ja vuoden 2024 EM-karsinnat. Sopimuksessa on optio vuodesta 2025, mikäli Saloranta valmentaisi Helmarit EM-kisoihin.

Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska hakevat yhteisisännyyttä vuoden 2025 EM-kisoihin.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on kertonut, että maat pyrkivät saamaan kaksi kisaisännyyttä, jolloin karsinnoissa mahdollisesti ulkopuolelle jäävät maat saisivat paikan EM-kisoissa kisaisännyyden avulla.

Saloranta on ollut Helmareiden tilapäisenä päävalmentajana myös vuosina 2016–2017.

Silloin saldoksi kuudesta ottelusta jäi kaksi voittoa ja neljä tappiota. Tämän syksyn kolmesta ottelusta Helmarit hävisi kaksi ja pelasi yhden tasan.

Saloranta on aiemmin toiminut alle 16- ja 17-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana vuodesta 2011 lähtien. Hän valmensi alle 17-vuotiaat tytöt MM-kisoihin vuonna 2018 ja EM-kisoihin vuonna 2022.

Ennen juniorimaajoukkueiden valmentajapestiä Saloranta voitti FC Hongan päävalmentajana kolmesti kultaa naisten pääsarjassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut