Espanja rikkoi ylivoimaisessa näytöksessään hurjasti ennätyksiä

Espanja murskasi Costa Rican ja pani tilastoja uuteen uskoon ennätys­teiniensä kanssa.

Pablo Gavi (oik.) laukoi Espanjan viidennen maalin Costa Ricaa vastaan.

23.11. 22:14

Espanjan häkellyttävän ylivoimainen 7–0-voitto Costa Ricasta maiden avausottelussa sisälsi tukun ennätyksiä. Se oli Espanjan hyvyyttä ja Costa Rican huonoutta.

Tilastoyhtiö Optan mukaan Espanja saavutti suurinumeroisimman voittonsa MM-kisojen historiassa. Espanjan edellinen ennätys oli vuoden 1998 turnauksen 6–1-voitto Bulgariasta.

Espanjasta tuli myös ensimmäinen maa MM-kisojen historiassa, joka on tehnyt seitsemän maalia lauottuaan vain kahdeksan kertaa maalia kohti ottelussa. Tilastohistoria ulottuu tältä osin vuoteen 1966.

Niin ikään vuodesta 1966 lähtien on tilastoitu MM-turnauksen syöttöjä tarkasti, ja Espanjan 537 syöttöä ottelun avausjaksolla oli suurin määrä 56 viime vuoden aikana MM-kisoissa.

Espanjan Pablo Gavista tuli 18 vuoden ja 110 päivän ikäisenä Espanjan nuorin arvoturnauksessa, MM-kisoissa tai EM-kisoissa pelannut pelaaja. Kun Gavi ja Pedri pääsivät avauskokoonpanoon, tuli Espanjasta ensimmäinen joukkue, joka on nimennyt kaksi teiniä avauskokoonpanoon MM-kisoissa, sitten vuoden 1962.

Gavista tuli myös 11. minuutilla Espanjan MM-kisahistorian nuorin maalintekijä, kun hän vei Espanjan 2–0-johtoon sen jälkeen, kun Dani Olmo oli tehnyt avausmaalin Pedrin syötöstä. Muista maaleista vastasivat Marco Asensio, Carlos Soler, Alvaro Morata ja Ferran Torres kahdella maalilla.

“Mielestäni tässä ei ollut kyse Costa Rican huonoudesta, vaan voitto oli meidän ansiotamme. Ansaitsimme voiton, veimme pelin heiltä”, Dani Olmo sanoi.

Costa Rica ei saanut koko ottelun aikana yhtään maalintekoyritystä maalia kohti.

Costa Rican puolustaja Kendall Weston sanoi olevansa tuskainen ja häpeissään murskatappiosta.

”Tulos, jota kukaan ei haluasi kokea. Meidän pitää taistella kahdessa jäljellä olevassa ottelussa”, Weston sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan ottelun jälkeen.

Costa Rican päävalmentajan Luis Fernando Suarezin mukaan hänen joukkueensa hävisi ylivoimaiselle vastustajalle.

”He pitivät palloa koko ottelun ajan. Me teimme täysin päinvastaista, sillä meillä ei ollut pallonhallintaa, emmekä oikeastaan hyökänneet.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut