MM-kisojen yleisö­määrä ihmetyttää – ilmoitetaan suurempia lukemia kuin alkuperäiset katsojakapasiteetit kertovat

MM-kisoissa on ilmoitettu yleisömääristä, jotka ylittivät virallisen katsomokapasiteetin.

Qatarin ja Ecuadorin avausottelu oli yleisömäärän mukaan loppuunmyyty, mutta tyhjiä paikkoja oli runsaasti kuvien mukaan.

23.11. 9:02

Jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa on riittänyt ihmeteltävää ja kritisoitavaa niin maan ihmisoikeustilanteeseen kuin kisajärjestelyihin liittyen. Tuoreimpiin ihmetyksen aiheisiin kuuluu otteluiden katsojamäärät.

Turnauksessa on useassa ottelussa kerrottu katsojamääräksi isompi luku, kuin mitä kyseisen stadionin kapasiteetti virallisissa tiedoissa on.

Tilanne ”korjaantui” brittilehti The Guardianin mukaan tiistaina, kun kahdeksan MM-kisastadionin kapasiteetti kasvoi tiistaina 12 prosenttia.

Näin esimerkiksi turnauksen avausottelua isännöineen Al Bayt -stadionin kapasiteetti kasvoi 60 000 katsojasta 68 895 katsojaan ja Lusail-stadionin 80 000:sta 88 966:een turnauksen virallisilla verkkosivuilla.

Yhteensä kaikkien stadioneiden kapasiteetti kasvoi 380 000:sta 426 221:een katsojaan.

Selitys katsomokapasiteetin yllättävään kasvuun on The Guardianin lähteen mukaan se, että alun perin ilmoitettu luku olisi vain Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vaatima minimikapasiteetti.

Lue lisää: Miksi MM-otteluissa pelataan niin paljon lisäaikaa? Tästä on kyse

Järjestäjät olisivat lähteen mukaan tämän jälkeen huomanneet, että esimerkiksi medialle varattu tila ei vienytkään oletetun paljon tilaa, mikä olisi vapauttanut istumapaikkoja kannattajille.

Yksi kysymysmerkki jää kapasiteettimuutoksen jälkeenkin: tyhjät paikat.

Useissa otteluissa katsojamäärä on virallisten tietojen mukaan hyvin lähellä uutta kapasiteettia, mutta katsomossa on silti ollut runsaasti tyhjiä paikkoja.

Esimerkiksi Saudi-Arabian yllätysvoittoa Argentiinasta todisti virallisten tietojen mukaan Lusail-stadionilla 88 012 ihmistä, eli vain 954 jäi puuttumaan täydestä tuvasta.

Silti televisiokuvissa näkyi selvästi tyhjiä alueita katsomossa.

Todennäköisin selitys on, että katsojamäärä ilmoitetaan myytyjen lippujen perusteella, ei todellisten osallistujien mukaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut