Saudi-Arabia katkaisi Argentiinan pitkän voittoputken ja aiheutti MM-kisojen ensimmäisen suuryllätyksen

Kaikki keikahti päälaelleen toisen puoliajan alussa, kun Saudi-Arabia meni johtoon. Argentiina hävisi avauspelinsä 1–2.

Saudi-Arabian toisen maalin tehnyt Salem Al-Dawsari heitti volttia ja avausmaalin tehnyt Saleh Al-Shehri seurasi vierestä.

22.11. 14:56

Argentiinalaisten sydämet särkyivät Qatarissa. MM-jalkapallon ensimmäinen jättiyllätys lyötiin tiskiin, kun Saudi-Arabia kaatoi Argentiinan 2–1 tiistain avausottelussa.

Samalla päättyi Argentiinan 36 tappiottoman ottelun sarja.

Lionel Messi teki maalin, mutta siitä ei ollut Argentiinan pelastukseksi. Messi pelaa viidettä MM-turnaustaan, ja jahtaa yhä mestaruutta. Vuoden 2014 kisoissa Brasiliassa Messi pystyi viemään maansa finaaliin, mutta Saksa oli liian vahva.

Messi sijoitti rangaistuspotkusta 1–0 Argentiinalle. Kaikki näytti olevan hyvin siinä vaiheessa. Maali oli Messin seitsemäs jakautuneena neljään MM-turnaukseen.

Lue lisää: MM-kisojen nuorin vapautti Lionel Messin – esittelemme turnauksen päävalmentajat

Avausjaksolla Argentiina sai pallon kolme muutakin kertaa maaliin. Messin toinen maali ja Lautaro Martinezin kaksi osumaa hylättiin paitsioina.

Lue lisää: Moni Euroopan maa perääntyi vähemmistöjä puolustavan hiha­nauhan käytöstä Fifan uhkauksen takia: ”Olemme erittäin turhautuneita”

Lionel Messi oli pettynyt tappioon.

Toisen jakson alussa kaikki muuttui. Argentiina pelasi lepsusti ja puolusti vielä hatarammin. Ensin iski nopeasta vastahyökkäyksestä Saleh Al-Shehri tasoituksen. Meni vain viisi minuuttia, kun Salem Al-Dawsari niittasi takanurkkaan hienon harhautuksen jälkeen.

Pelikello näytti 53 minuuttia pelatuksi, kun Saudi-Arabia oli siirtynyt johtoon.

Ottelun loppuhetkillä saudit pelasivat kuuden miehen puolustuslinjalla ja Argentiina puski päälle.

Saudien jalkapallomaajoukkue ei ollut koskaan voittanut Argentiinaa. Lopulta loppuvihellys päätti pelin Saudi-Arabian voitoksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut