Qatarin MM-unelma mureni jo kisojen ensimmäiseen puoli­tuntiseen – samalla se teki epämieluista historiaa

Qatar hävisi MM-kisojen avausottelussa Ecuadorille lukemin 0–2.

Kelta-asuinen Ecuadorin Enner Valencia sai MM-kisojen avausottelussa pallon peräti kolmesti Qatarin maaliin, mutta osumista hyväksyttiin vain kaksi.

20.11. 20:41

Jalkapallon MM-kisat alkoivat varsin odotetusti, kun isäntämaa Qatar kärsi 0–2-tappion Ecuadorille.

Tulos kuvasi pelitapahtumia hyvin, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Ottelun näkyvin hahmo oli Ecuadorin kapteeni Enner Valencia. Hän toimitti pallon peräti kolmesti isäntien maaliin, mutta vain kaksi osumaa hyväksyttiin.

Ensimmäisen kerran verkko heilui jo kolmannella minuutilla, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Hidastusten ja pysäytyskuvien perusteella tuomio oli lopulta oikea, vaikka hieman epäselvältä näyttänyt tilanne aiheuttikin sosiaalisessa mediassa paljon ihmetystä ja spekulaatioita.

Qatar selvisi aikaisesta takaiskusta säikähdyksellä, mutta vain hetkeksi.

16. minuutilla pallo oli kuitenkin maalissa ilman epäselvyyttä. Valencia kaadettiin läpiajossa, ja hän laukoi itse pallon rangaistuspilkulta varmasti alakulmaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen verkko heilahti taas. Angelo Preciado keskitti, ja Valencia puski tyylikkäästi alakulmaan.

Toisella puoliajalla Ecuador tyytyi nauttimaan johtoasemastaan eikä hakenut lisämaaleja erityisen innokkaasti.

Ecuadorin avausmaali tuli rangaistuspotkusta. Erotuomari Daniele Orsato antoi varoituksen tilanteessa rikkoneelle Qatarin maalivahdille Saad Al-Sheebille.

Vastus vain kovenee

Qatarin kisoista uhkaa tulla melkoinen pannukakku, sillä seuraavissa otteluissa vastus vain kovenee. A-lohkon muut maat Senegal (ranking 18.) ja Hollanti (8.) ovat lähtökohtaisesti vielä selvästi parempia kuin sijalla 44 oleva Ecuador.

Qatar oli täysin aseeton Ecuadoria vastaan, ja kisaisäntä vaikutti olevan melko lailla väärässä paikassa pelatessaan MM-turnauksessa. Ecuadorilla sen sijaan on kaikki mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa sijalla 50 oleva Qatar on hyvin lähellä kirjoittaa nimensä historiaan kaikkien aikojen heikoimpana MM-kisaisäntänä.

Qatarista tuli jo kaikkien aikojen ensimmäinen avausottelun hävinnyt kisaisäntä. Isäntämaalla on tosin ollut varma paikka avausottelussa vasta vuodesta 2006 lähtien.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut