Huuhkajat päätyi tasapeliin Norjaa vastaan – Valioliigan tähdistä kentällä nähtiin vain toinen

Norja tuli Oslon maaottelussa tasoihin toisen puoliajan alussa.

Norjan Martin Ødegaard taisteli pallosta maaottelussa Suomea ja Robin Lodia vastaan.

20.11. 17:53

STT

Benjamin Källmanin johtomaali ei riittänyt Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle voittoon vierasottelussa Norjaa vastaan. Suomi ja Norja päätyivät Oslossa pelatussa maaottelussa 1–1-tasatulokseen.

Norja oli ottelussa ilman supertähteään Erling Haalandia, mutta esimerkiksi Arsenal-kapteeni Martin Ødegaard pelasi koko kamppailun.

Marcus Forss sai pallon avausminuuteilla Norjan maaliin, mutta osuma hylättiin paitsion takia. Ottelun 12. minuutilla Forss pääsi laukomaan, mutta veto meni sivuverkkoon.

Avauspuoliajalla tasapainoisesti pelannut Huuhkajat siirtyi 32. minuutilla johtoon, kun Daniel O'Shaughnessy keskitti ja Källman pukkasi pallon maaliin. Osuma oli Huuhkajissa kymmenen ottelua pelanneelle Källmanille miesten maajoukkue­paidassa neljäs.

Norja sai Suomen osuman jälkeen vahvan paineen Huuhkajien maalille, mutta Lukas Hradecky venyi pariin mainioon torjuntaan. Norjan Patrick Berg laukoi pallon avauspuoliajalla kertaalleen Suomen maalin tolppaan.

Toinen puoliaika ei ollut ehtinyt vanheta edes minuuttia, kun Norjan Alexander Sørloth ohjasi matalan keskityksen jalallaan maaliin.

Koleassa ja talvisessa säässä pelatun ottelun toisella puoliajalla Norja sai paineen Suomen puolustuspäähän, mutta Huuhkajat kesti. Suomen pallollinen pelaaminen jäi toisella puoliajalla melko vähäiseksi. Forss pääsi vajaan tunnin kohdalla laukomaan, mutta Ørjan Nyland torjui.

Suomelle ikäviä uutisia olivat keskuspuolustaja Robert Ivanovin ja Pyry Soirin loukkaantumiset toisella puoliajalla.

Huuhkajat pelasi kahdesti tasan

Päävalmentaja Markku Kanerva oli myllännyt avauskokoonpanoaan uusiksi verrattuna torstain otteluun Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Hradecky tuli Huuhkajien maalille. Leo Väisänen, Ivanov ja O’Shaughnessy aloittivat keskuspuolustajina. Wing-backeina eli voimakkaasti hyökkäyksiin nousevina laitapuolustajina pelasivat Ilmari Niskanen ja Soiri. Keskikentällä aloittivat Anssi Suhonen, Niilo Mäenpää ja Robin Lod. Hyökkäyksessä aloittivat Forss ja Källman.

Ottelu alkoi Norjan ja Suomen kannattajaryhmien pitämällä hiljaisella hetkellä Qatarin MM-turnauksen työmailla kuolleiden vierastyöläisten muistoksi.

Suomen saldoksi otteluista Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan tuli kaksi tasapeliä. Huuhkajat aloittaa EM-karsintaurakkansa maaliskuussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut