Kisamatka Qatariin ei kiinnosta suomalaisia: ”Kysyntä on ollut aivan marginaalista”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kauppaa lippuja vielä kisojen alla.

Jalkapallon MM-kisastadioneille on myynnissä lippuja vielä kisojen alla. Kuvassa Stadion 974, joka on rakennettu nimensä mukaisesti 974 merikontista.

19.11. 18:18

Kiinnostus jalkapallon MM-kisoja kohtaan on ollut poikkeuksellisen vähäistä niin Suomessa kuin ulkomailla. Kisojen ajankohta ja Qatarin kehno ihmisoikeustilanne saavat futisfanit jäämään kotiin.

Matkailualalla toimivat yritykset eivät ymmärrettävästi voi avata kaikkia liiketoimintaansa liittyviä asioita, eikä urheilumatkoja Suomesta järjestävä Event Travel ole siinä suhteessa poikkeus.

Vaikka tarkat yksityiskohdat jäävätkin pimentoon, pystyy Event Travel kertomaan yli 20 vuoden kokemuksella MM-kisamatkojen kysynnästä aiempiin jalkapallon arvokisoihin verrattuna.

”Kysyntä on ollut aivan marginaalista”, yhtiö viestittää.

Lue lisää: Qatarissa alkaa nyt yhden valtion massiivinen kiiltokuvaoperaatio – Listasimme 29 epäkohtaa jalkapallon MM-kisoista

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan virallisessa kisalippujen verkkokaupassa on yhä tarjolla lippuja MM-kisoihin. Kisajärjestäjät avasivat kolmen miljoonan lipun kaupan alennusmyynnillä tammikuun alussa.

Fifa kertoi helmikuun alussa saaneensa lipunmyynnin ensimmäisessä vaiheessa 17 miljoonaa hakemusta. Siihen nähden on kummallista, että järjestö joutui aloittamaan viime hetken lipunmyyntivaiheen syyskuun lopussa. Fifa tiedotti ”viimeisestä mahdollisuudesta” sähköpostitse syyskuun 26. päivänä.

Lokakuun puolivälissä lippuja oli myyty virallisen tiedon mukaan noin 2,89 miljoonaa eli myymättä oli yhä yli satatuhatta pilettiä. Fifan mukaan lippukauppa on auki kisojen päätöspäivään eli 18. joulukuuta saakka.

Sisään pääsi maanantaina 14. marraskuuta noin tunnin jonotusajalla.

Lue lisää: Qatar-bingo – Tullaanko nämä meriselitykset kuulemaan MM-kisojen aikana?

Äkkilähdöstä MM-kisoihin haaveilevat voivat siis onnistua hankkimaan tikettinsä vielä kisojen alettua, mutta majoituksen löytäminen Qatarista voi olla ongelma. Myös matkapakettien myynti on loppunut.

”Enää ei ole mahdollista ostaa kisamatkaa meidän kauttamme”, Event Travelista kerrotaan.

Suomesta voi lentää tällä hetkellä suoraan Dohaan Qatar Airwaysilla.

Ulkoministeriö muistuttaa, ettei Qatariin voi matkustaa marraskuun 1. päivän ja joulukuun 23. päivän välillä ilman MM-kisojen pääsylippua, jonka avulla saa hankittua digitaalisen Hayya-viisumin eli niin sanotun fan-id:n. Jalkapalloturistien lisäksi Qatariin voivat matkustaa ne, joilla on jatkolento Dohan kautta, Finnair lisää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut