Huuhkajat jäi tasapeliin Pohjois-Makedonian kanssa – Oliver Antman väläytti jälleen

Ilveksestä ja Hakasta tuttuja nimiä teki debyyttinsä maajoukkueessa.

Oliver Antman tuuletti maaliaan Skopjessa.

17.11. 21:16

Skopje/Helsinki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätyi Skopjessa 1–1-vierastulokseen Pohjois-Makedoniaa vastaan. Ottelun avausosuman tuikkasi 37. peliminuutilla Suomen Oliver Antman, jonka Joel Pohjanpalo vapautti läpiajoon. Osuma oli terävästi pelanneelle Antmanille miesten maajoukkueessa toinen yhtä monessa ottelussa.

Suomen pallollinen pelaaminen oli avauspuoliajalla ajoittain hyvää, ja kelpo ottelun pelannut Anssi Suhonen laukoi pallon kertaalleen tolppaan. Suhosen lisäksi Robin Lodilla oli suomalaisista avausjaksolla hyvä maalipaikka.

Myös Pohjois-Makedonia loi avauspuoliajalla muutaman hyvän tekopaikan, mutta Jesse Joronen pelasi Suomen maalilla vahvasti.

Toisella puoliajalla Suomen pallollinen pelaaminen heikkeni, joukkue sortui useisiin pallonmenetyksiin ja kyttäsi lähinnä vastaiskuja. Pohjois-Makedonia piti paljon palloa ja painoi päälle. Suomi oli kuitenkin vähällä siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta Stole Dimitrievski torjui jalallaan komeasti Pohjanpalon laukauksen noin tunnin kohdalla. Myös Mikael Soisalo hätyytteli Dimitrievskin vartioimaa maalia, mutta laukaus meni sivuverkkoon.

Lopulta kotijoukkue tuli väkisin tasoihin, kun Enis Bardhi laukoi 75. minuutilla kotijoukkueen rangaistuspotkun maaliin. Rangaistuspotku tuomittiin Soisalon kaadettua Ezgjan Alioskin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Suomen Diogo Tomas pukkasi pallon maalikehikoihin.

Suomalaisista miesten maajoukkuedebyyttinsä tekivät avauksessa olleet Suhonen, Tuomas Ollila ja Arttu Hoskonen sekä toisella puoliajalla kentälle tulleet Niilo Mäenpää ja Tomas.

Ollila ja Tomas ovat tuttuja nimiä Ilveksestäkin. Mäenpää on pelannut urallaan Hakassa.

Suomi aloitti ottelun kahdella keskuspuolustajalla, mutta muutti ryhmitystään toisen puoliajan vanhetessa kolmeen toppariin. Suomelle huono uutinen on, että Lucas Lingman tuli ottelussa vaihtoon loukkaantumisen takia.

Suomi jatkaa harjoitusotteluidensa urakkaa kohtaamalla sunnuntaina Oslossa Norjan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut