Iranin pää­valmentaja vaati rahaa vastatakseen ikävään kysymykseen

Iranin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Carlos Queiroz ei suostunut vastaamaan maan tilanteeseen liittyvään kysymykseen.

Iranin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Carlos Queirozin lehdistötilaisuus päättyi erikoiseen puheenvuoroon.

17.11. 14:03

Iranin miesten jalkapallomaajoukkue valmistautuu MM-turnauksen avausotteluunsa, mutta joukkueen päävalmentaja Carlos Queiroz nousi puheenaiheeksi vastauksellaan keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Portugalilaisluotsi Queiroz johtaa Iranin jo kolmanteen MM-turnaukseen, ja brittimedia Sky Sportsin toimittaja kysyi häneltä, miltä tuntuu edustaa maata, joka sortaa naisia ja näiden oikeuksia.

Queiroz kysyi ensin, mille kanavalle toimittaja työskentelee ja jatkoi sitten erikoisella vaatimuksella.

”Paljonko maksat, että vastaan tuohon kysymykseen? Olette yksityinen yritys. Paljonko maksatte? Puhu pomosi kanssa, ja MM-kisojen lopussa voin vastata kysymykseen, jos annat hyvän tarjouksen”, Queiroz vastasi.

Tämän jälkeen Queiroz vaihtoi puheenaihetta.

”Ajattele, mitä on tapahtunut maassanne maahanmuuton suhteen”, Queiroz sanoi ja lähti lehdistötilaisuudesta.

Iranissa on nähty laajoja mielenosoituksia 22-vuotiaan iranilaisnaisen Mahsa Aminin kuoleman jälkeen. Amini kuoli syyskuun 16. päivänä sen jälkeen kun siveyspoliisi oli pidättänyt hänet Teheranissa pukeutumissääntöjen rikkomisesta.

Ihmisoikeus­järjestöjen mukaan syksyn mielenosoituksissa on kuollut jo yli 300 ihmistä. Pidätettyjä mielenosoittajia oli YK:n arvioiden mukaan marraskuun alussa jo 14 000. Osa miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajista on osoittanut tukensa mielenosoituksille.

Iran haluttiin ulos MM-kisoista, koska maa toimittaa aseita hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvälle Venäjälle. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei kuitenkaan vaatimuksiin taipunut.

Iran kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Englannin maanantaina 21. marraskuuta. Sen jälkeen vuorossa on Wales saman viikon perjantaina ja Yhdysvallat 29. marraskuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut