Diogo Tomas valittiin jälleen Huuhkajiin, Anssi Suhonen ensi kertaa mukana – Teemu Pukki sivussa ensi viikon otteluista

Maajoukkuetta täydennetään vielä myöhemmin viidellä pelaajalla maaotteluihin Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan.

Aiemmin Ilveksessä pelannut Diogo Tomas pääsee nauttimaan taas maajoukkuetoiminnasta. Kuva kahden vuoden takaa.

8.11. 15:56 | Päivitetty 8.11. 17:44

Keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen on ensimmäistä kertaa miesten jalkapallomaajoukkueen matkassa, kun Huuhkajat pelaa ensi viikolla maaottelut Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina 21 pelaajaa ensi viikon otteluihin. Joukkuetta täydennetään myöhemmin vielä viidellä pelaajalla. Esimerkiksi toppareita on ryhmässä vielä vähän.

Suhonen, 21, edustaa seuratasolla 2. Bundesliigan hampurilaisseuraa HSV:tä. Järvenpäästä kotoisin oleva pelaaja on kerännyt viime viikkoina pelituntumaa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Huuhkajien ykköshyökkääjä Teemu Pukkia ei nimetty joukkueeseen. Norwichin kärkipelaajaa odottaa ensi viikonlopun jälkeen vajaan kuukauden mittainen lepojakso, kun Englannin mestaruussarja jää MM-kisatauolle.

Pukki on pelannut paljon, niin maajoukkueessa kuin seurajoukkueessaankin.

”Tässä on tietty rako vetää henkeä, ja hän toivoi, että voisi pitää pienen loman. Pelit kun jatkuvat heti MM-kisojen jälkeen jälleen todella tiiviillä tahdilla”, Huuhkajien päävalmentaja Kanerva kertoi tähden poissaolosta.

Kanerva oli kaavaillut laitahyökkääjä Lassi Lappalaiselle näyttöpaikkaa maaotteluihin, mutta pelaaja ilmoitti, etti hän ole käytettävissä.

”Hän koki, ettei ole valmis tähän tapahtumaan. Olen sinänsä pettynyt tuohon päätökseen, mutta totta kai pelaaja tekee aina omista lähtökohdistaan valinnat.”

Syyskuussa Kansojen liigan otteluissa mukana olleet puolustajat Richard Jensen, Leo Väisänen ja Jere Uronen ovat Pukin ohella tällä kertaa sivussa joukkueesta. Kotimaan liigasta maajoukkueryhmään kelpuutettiin HJK:n Arttu Hoskonen, Pyry Soiri ja Lucas Lingman sekä KuPSin Diogo Tomas.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian 17. marraskuuta Skopjessa ja Erling Braut Haalandin tähdittämän Norjan 20. marraskuuta Oslossa.

Muokattu 8.11.2022 kello 16.42: Lisätty Kanervan kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut