Oman pään tilkkiminen avasi tien menestykseen – Haka tekee kaikkensa pitääkseen maalitykkinsä

Valkeakoskelaisjoukkue säilytti oljenkortensa Lee Erwiniin europaikan ansiosta.

30.10. 18:41

Vielä alkukaudesta Hakan kannattajien sydän meni sykkyrälle, kun vastustaja sai kulmapotkun tai vapaapotkun hyökkäysalueelta.

Eikä ihme, sillä valkeakoskelaisjoukkue oli näinä hetkinä hätää kärsimässä. Erikoistilanteet aiheuttivat suurta tuskaa ja johtivat liian moniin takaiskuihin. Ongelma vaivasi elokuulle asti.

Haka teki kovasti töitä tilanteen muuttamiseksi ja sai uurastuksestaan hienon palkinnon. Syksyn sensaatio päästi kauden kahdeksassa viime ottelussa vain neljä maalia. Tämä korjausliike toi sunnuntaina himoitun europaikan, vaikka VPS:n avausosuma palautti ikävästi mieleen huonon vartioinnin.

Lue lisää: Haka juhli Tehtaan kentällä: joukkue palaa ensi kaudella europeleihin – katso ja lue tästä huippuhetket

Sopii muistaa, että jakso sisälsi kamppailut liigan kovimpia ryhmiä HJK:ta, KuPSia ja Honkaa vastaan.

Kun tasapaino löytyi, Haka taisteli hetken jopa pronssimitalista.

Teemu Tainion luotsaama joukkue teki huiman harppauksen kohti liigan kärkeä. Kahdella edelliskaudella Hakan suurin energia kului kannoilla kolkutelleen karsintapeikon hätistämiseen.

Lue lisää: Haka palaa eurokentille viidentoista vuoden tauon jälkeen – Kannattajaryhmälle ruusuja ja risuja: "Tunnelma on jäätävä”

Haka palaa tulevalla kaudella eurokentille 15 vuoden tauon jälkeen ja on siksi entistä kiinnostavampi joukkue.

Europelit lihottavat seuran kassaa ja avaavat pelaajille mahdollisuuden kirkkaisiin parrasvaloihin.

Lue lisää: FC Haka pelaa tällä viikolla satojen tuhansien eurojen ottelut – tässä tarkat summat, jotka europaikka toisi

Mika Aaltosen tarina muistuu ensimmäisenä mieleen. TPS:n keskikenttäpelaaja upotti Interin syksyllä 1987 Milanossa ja pääsi tämän ansiosta ensimmäisenä suomalaisena italialaiseen pääsarjajoukkueeseen.

Haka kuului suomalaisiin kestomenestyjiin vuosituhannen alussa ja pääsi sen ansiosta eurokentille yksitoista kertaa peräkkäin 1998–2008.

Jakso huipentui elokuussa 2001, kun Haka isännöi Liverpoolia Helsingin olympiastadionilla 33 217 katsojan edessä. Liverpoolin tähdet hämmästyivät, kun suurin osa katsojista oli pukeutunut seuran punaisiin väreihin. Sami Hyypiän ja Jari Litmasen tähdittämä vieras takoi 5–0-voiton.

Ulkopuolisilla ei ole koskaan tarkkaa kuvaa sopimusneuvotteluiden etenemisestä, mutta uutisoinnin perusteella Haka on mennyt tälläkin saralla muutaman askeleen eteenpäin.

Toistaiseksi on kerrottu kahdeksan pelaajan jatkamisesta – ja näistä peräti seitsemän (Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen) kuuluu joukkueen ytimeen.

Lisukkeena on 20-vuotias jokeri Norsunluurannikolta. Täksi kaudeksi hankitun Vigori Gben pelit päättyivät karusti heti avauskamppailussa, mutta potentiaalinen laitapuolustaja ehti tehdä vaikutuksen jo harjoituskaudella.

On selvää, että päähuomio keskittyy nyt 20 maalia paukuttaneeseen Lee Erwiniin. Avainkysymys kuuluu, onko Hakalla mitään mahdollisuutta pitää kliinisesti viimeistelevää skotlantilaishyökkääjää.

Toimitusjohtaja Olli Huttunen vakuutti, että Haka tekee kaikkensa välttääkseen Erwinin siirron ainakin toiseen suomalaisseuraan. Jos jokin ulkomaalaisseura haluaa kärkimiehen kuumeisesti, neuvotteluasetelmat muuttuvat radikaalisti. Kansainvälisissä ympyröissä liikutetaan niin suuria rahoja.

Haka säilytti oljenkortensa sunnuntaina varmistuneen europaikan ansiosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut