Lee Erwinin hattutemppu vei FC Hakan lähelle europelejä – Päävalmentaja oli tyytyväinen maalitykkinsä esitykseen: ”Hyökkääjät ovat sitä varten, että tekevät maaleja”

FC Haka tarrasi vahvasti kiinni europeleihin, kun se voitti miesten jalkapalloliigan eurofinaalin avausosassa VPS:n lukemin 3–0.

Lee Erwin (vas.) johti hattutempullaan FC Hakan ratkaisevalta tuntuvaan vierasvoittoon eurofinaalin avausosassa Vaasassa.

26.10. 20:57 | Päivitetty 26.10. 21:28

Aamulehti

FC Haka otti tiukan kiinnityksen europelipaikasta ensi kaudelle, kun se voitti eurofinaalin avausosassa vieraskentällä VPS:n lukemin 3–0. Valkeakoskisten sankarina tehoili tuttu nimi: Lee Erwin mätti hattutempun jo avauspuoliajalla.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli ottelun jälkeen odotetusti mielissään selvästä voitosta ja kolmen maalin kaulasta sunnuntaista toista osaa kohti mentäessä.

”Tulimme Vaasaan idealla, että hankimme hyvät lähtökohdat sunnuntain peliin. 3–0-voitto oli juuri sitä, mitä haimme”, Tainio summasi.

Lue lisää: Haka ja VPS kohtasivat huipputärkeässä ottelussa – katso ensimmäinen eurofinaali tästä ja lue, mitä pelissä tapahtui

Vahva avausjakso

Haka pelasi dominoivan avausjakson. Pallo ja pelaajat liikkuivat kovalla tempolla, eikä VPS pysynyt vauhdissa mukana. Haka loi tukun erinomaisia maalipaikkoja ja kolmen maalin johtoasema oli ansaittu.

Tainio olikin erityisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen ensimmäisellä puoliajalla.

”Olimme tosi vahvoja ja loimme paljon huippulaadukkaita paikkoja. Totta kai toisella puoliajalla pelaaminen tasoittui. Oli erilaista hässäkkää ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja”, Tainio sanoi.

Haka siirtyi johtoon neljännellä minuutilla. Logan Rogersonin keskitys oikealta laidalta löysi boksissa vapaaksi jääneen Erwinin, joka puski avausosuman.

Haka osui toistamiseen 28. minuutilla. Tuttu tutkapari oli taas asialla. Pitkä avaussyöttö vapautti Rogersonin VPS:n boksiin. Rogerson syötti avopaikan Erwinille, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Hattutemppu täydentyi 43. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka Erwin laukoi tulisesti alakulmaan. VPS:n maalivahti Oskari Forsman aavisti Erwinin yrityksen oikein, mutta jäi vaille mahdollisuuksia.

Päävalmentaja kehui tulikuumaa ykköskärkeään, joka voitti miesten jalkapalloliigassa tällä kaudella maali- ja tehopörssin (17 maalia ja 4 syöttöä).

”Oli hyvä esitys häneltä. Hyökkääjät ovat sitä varten, että tekevät maaleja. Aika hyvin hän osui taas”, Tainio kiteytti.

Maalitykki Lee Erwin loisti paitsi maaleillaan, myös vahvalla työmoraalillaan. Tässä hän taistelee pääpallosta VPS:n topparia Mikko Pitkästä vastaan.

Hakan pelaajat iloitsivat avausosan selvänumeroista voittoa. Yksi sankareista oli maalivahti Aatu Hakala, joka otti lisäajalla upean torjunnan.

Poissaolot eivät paina

Haka koki takaiskun 84. minuutilla, kun oikea pakki Jude Arthur otti toisen keltaisen korttinsa ja lensi ulos. Tainio ei ole huolissaan, vaikka Arthur on pelikiellossa sunnuntaina.

”Sota ei yhtä miestä kaipaa. Meillä on laaja rosteri, ja pystymme paikkaamaan hänet ilman ongelmia.”

Merkittävä menetys VPS:n vieraana oli keskikentän Janne-Pekka Laine, joka kärsii seuran mukaan alaraajavammasta. VPS:n vieraana keskikentän kolmion muodostivat Atte Sihvonen, Oliver Whyte ja Tino Purme.

”Pärjäämme, vaikka on poissaoloja. Laine on meille tärkeä pelaaja, mutta korvaajat pelasivat tänään loistavasti”, Tainio sanoi.

Antti-Ville Räisäsellä oli vielä lisäajalla loistopaikka kaventaa kulmapotkusta ja hieman helpottaa VPS:n tilannetta toiseen osaan. Aatu Hakala venyi Hakan maalilla loistotorjuntaan Räisäsen puskun tielle.

Joukkue ei juhlinut vielä varmaa europaikkaa, vaikka asetelmat sunnuntain toiseen osaan ovat erinomaiset. Vain rankka sulaminen kotikentällä estäisi otteluparin voiton.

”Ottelu on nyt puolivälissä, ja se täytyy viedä maaliin asti. Täytyy vain huolehtia, että olemme voittajia sunnuntain jälkeen ja europaikka varmistuu”, Tainio sanoi.

Eurofinaalin toinen osa pelataan sunnuntaina 30.10. kello 15 alkaen Tehtaan kentällä Valkeakoskella.

Mitä tapahtui?

Lee Erwinin hattutemppu

4. minuutti: Logan Rogerson keskittää oikealta laidalta. Lee Erwin on unohtunut vaasalaispuolustukselta maalin eteen, ja hän puskee avausmaalin.

28. minuutti: Rogerson vapautuu jälleen vastustajan boksiin. Hän antaa poikittaissyötön Erwinille, jolla on helppo työ viimeistellä illan toisensa.

43. minuutti: Hattutemppu täydentyy rangaistuspotkusta. Tulinen laukaus viuhuu vastustamattomasti alakulmaan, vaikka maalivahti aavistaa oikein.

Yleisömäärä: 1551

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut