Kritiikki Qatarin MM-kisoja kohtaan kiihtyy avauspotkun lähestyessä, näin Qatarin emiiri vastaa

Qatarissa järjestetään marras–joulukuussa hyvin kyseenalaiset jalkapallon miesten MM-kisat. Järjestäjämaa Qatar ei ole tunnettu ihmisoikeuksien mallimaana ja kisat ovat saaneet paljon kritiikkiä.

Jalkapallon miesten MM-kisat alkavat Qatarissa marraskuussa.

25.10. 14:10

Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thani vastasi tiistaina maataan ja jalkapallon MM-turnausta koskevaan kritiikkiin. Sheikki al-Thanin mukaan Qatar on joutunut MM-kisojen valmistelujen aikana kritiikkikampanjan kohteeksi.

Qataria on arvosteltu MM-kisojen alla voimakkaasti vierastyöläisten kohtelusta sekä naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemasta maassa. Jalkapallon MM-kisojen upouusia stadioneita on ollut rakentamassa runsaasti vierastyöläisiä, jotka ovat joutuneet työskentelemään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Maanantaina Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestö julkaisi raportin, jossa se kertoi Qatarin poliisin pahoinpidelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä. HRW perusti raporttinsa kuuden qatarilaisen kokemuksiin dohalaisessa vankilassa 2019–2022.

”Siitä saakka kun saimme kunnian järjestää MM-kisat Qatar on joutunut ennennäkemättömän kampanjan kohteeksi. Yksikään toinen isäntämaa ei ole kohdannut tällaista”, al-Thani sanoi tiistaina Qatarin lainsäädäntöelimelle.

”Käsittelimme tätä asiaa alun perin hyvässä uskossa ja katsoimme, että osa kritiikistä olisi hyödyllistä, jotta voimme kehittää omia näkökantojamme. Mutta pian meille kävi selväksi, että kampanja jatkuu, laajenee ja sisältää valheita ja kaksinaismoralismia.”

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino on sanonut, että 20. marraskuuta alkavista MM-kisoista tulee ”kaikkien aikojen parhaat”. Infantino on asunut MM-järjestelyiden aikana Qatarissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut