Ilves hävisi tylysti kauden päätöspelinsä – Päävalmentaja on tyytymätön sijoitukseen, mutta tyytyväinen joukkueen nuoriin pelaajiin: ”Siinä on seuraajalleni työsarkaa”

Ilveksessä päävalmentajapestinsä päättänyt Juha-Pekka Berg näkee joukkueen nuorisokaartissa kirkkaan tulevaisuuden.

Ilveksen kapteeni Laura Laurikainen johti joukkueensa pettyneenä pois kentältä, kun Ilves oli hävinnyt kauden päätöspelinsä FC Honkaa vastaan kotona lukemin 0–3.

22.10. 19:40

Aamulehti

Ilves päätti kautensa naisten jalkapalloliigassa lauantaina, kun se hävisi kotikentällään FC Hongalle tylyin lukemin 0–3. Vieraiden maaleista vastasivat kahdesti Milla Punsar ja rangaistuspotkusta Wilma Spets.

Tappio tiesi sitä, että Ilves sijoittui naisten jalkapalloliigan neljän joukkueen alemmassa loppusarjassa toiseksi eli koko liigassa kahdeksannelle sijalle.

Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Berg oli harmissaan kauden päätöspelin esityksestä ja tuloksesta harvalukuisen kotiyleisön edessä.

”Emme esittäneet parastamme. Honka oli aggressiivisempi ja voitontahtoisempi. He saivat paremman latauksen peliin ja hallitsivat ensimmäiset 10 minuuttia vahvasti. Sorruimme perisyntiimme ja päästimme helpot maalit. Emme saaneet peliämme samalle raiteelle, jolle saimme sen parhaimmillaan kauden lopulla”, Berg sanoi.

Milla Punsar vei FC Hongan ratkaisevaan 3–0-johtoon toisella puoliajalla. Punsar teki ottelussa kaksi maalia.

Ilveksen Silja Tuominen taisteli kovaa FC Hongan Saana Hartikaista vastaan, mutta se ei riittänyt edes lähelle pistettä.

Tavoite ei täyttynyt

Ilveksen sijoituksellinen tavoite oli ylemmässä loppusarjassa. Kauden tavoite ei täyttynyt. Berg oli kuitenkin tyytyväinen siihen, miten pelaaminen kehittyi kauden loppua kohti.

”Alkukaudesta peliämme leimasi epätasaisuus. Yksittäisten pelien sisällä oli tosi hyviä hetkiä, mutta sitten päästimme helpon omiin. Alkukausi oli siksi vaikea. Kesätauon jälkeen hyökkäyspelimme parani ja saimme sitä monipuolisemmaksi. Se näkyi mukavasti maaleina”, Berg summasi.

Juha-Pekka Berg valmensi FC Honkaa vastaan kauden päätöspelissä myös oman viimeisen ottelunsa Ilveksen puikoissa.

Myös Ilveksen puolustuspelaamisessa tapahtui kokonaisuudessaan Bergin mielestä kehitystä, vaikka kauden päätöksessä oma verkko heiluikin kolmesti.

”Tilanteenvaihtopelaamisemme oli aggressiivisempaa ja suoraviivaisempaa. Myös boksipelaamisemme parani, samoin erikoistilanteiden puolustamisemme.”

Nuoria onnistujia

Ilveksen kautta leimasi nuoruus. Joukkueessa debytoi monia nuoria pelaajia – FC Honkaakin vastaan vielä 18-vuotias Moona Laine.

Berg nosti nuorisokaartista esiin ensi viikolla 18 vuotta täyttävän laitapuolustajan Tuuli Viinikan, joka nousi kauden edetessä peräti profiilipelaajaksi.

”Tuuli nousi jo keväällä avaukseen ja nosti vain tasoaan. Hyviä nuoria on kasvamassa jatkossakin. Tavallaan maksoimme oppirahoja, kun teimme kauden alussa helppoja virheitä kokeneempia vastustajia vastaan”, Berg kertoi.

Muista kokeneemmista pelaajista päävalmentaja mainitsi 23-vuotiaan Aino Rasisen, joka pelasi nousujohteisen kauden keskikentällä. Ranisen rooli kasvoi, kun Emmaliina Tulkki siirtyi loppukesästä Røa IL:n riveihin Norjan pääsarjaan.

”Aino sopeutui hienosti ja kasvoi tärkeäksi pelaajaksi”, Berg kehui.

Seuraajalle terveisiä

Bergin pesti Ilveksen päävalmentajana jäi kauden mittaiseksi. Hänet korvaa ensi kaudeksi Anssi Ylinen, joka valmensi Ilvestä jo kaudella 2021 kesäkuusta kauden loppuun.

Kausi Ilveksessä on jättänyt Bergille hyvän jälkimaun.

”On huippua työskennellä motivoituneiden pelaajien kanssa, jotka tekevät tunnollisesti hommia. Kiitos pelaajille tästä kaudesta”, Berg sanoi.

Ilves-valmentajat Juha-Pekka Berg ja Mikko Ojaniemi olivat pettyneitä kauden päätöspelin esitykseen.

Sarjasijoitus ei kuitenkaan tyydyttänyt kunnianhimoista valmentajaa. Kokonaisuudessaan hän näkee, että seura on tulevaisuuden kannalta hyvässä tilanteessa. Seuraajalleen hän jätti terveisensä.

”Harmittaa, että oli monia pelejä, joista olisimme voineet noukkia pisteitä, emmekä ulosmitanneet sijoitustavoitettamme. Nuorista on nousemassa monia hyviä pelaajia. Siinä on seuraajalleni työsarkaa koulia heistä uusia pelaajia liigatasolle.”

Mitä tapahtui?

Tyly päätös kaudelle

1. puoliaika: FC Honka menee johtoon rangaistuspotkusta. Ilveksen Heta Olmala rikkoo Milla Punsaria, ja Wilma Spets laukoo pilkulta avausmaalin. Punsar vie vieraat 2–0-johtoon, kun Ilves-vahti Roosa Karppinen haparoi.

2. puoliaika: Ilveksen kapteeni Laura Laurikainen yrittää avata lyhyellä ja sortuu virheeseen. Punsar tekee illan toisensa. Ilvekseltä vaihdosta kentälle tullut Jenni Kantanen ottaa pelin viime hetkillä lyhyen ajan sisään kaksi keltaista korttia ja lentää ulos.

Yleisömäärä: 183

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut