Eetu Huuhtanen torjui Ilvekselle voiton – kauden viimeinen kotipeli ei sytyttänyt pelaajia eikä yleisöä

FC Lahti kaatui lähes tyhjällä Ratinan stadionilla Tucon maalilla.

Tuco (vas.) teki sunnuntaina Ilveksen ja FC Lahden välisen kamppailun ainoan maalin.

9.10. 20:03 | Päivitetty 9.10. 21:32

Kauden 2022 piti olla Ilvekselle ensimmäinen askel joukkueen kehittämisessä kohti vuonna 2024 Tammelaan valmistuvaa uutta Stadionia.

Viime kauden lopulla päävalmentajaksi nostettu Toni Kallio yritti muuttaa Ilveksen pelitapaa aiempaa hyökkäävämmäksi ja vastustajaa paineistavammaksi.

Lopulta peliin ei löytynyt missään vaiheessa voittavaa konseptia. Ilves oli lukuisissa otteluissa haavoittuvimmillaan viimeisen 15 minuutin aikana. Joukkue menetti reilusti yli 10 sarjapistettä vastustajien loppuhetkien maaleilla.

Ilves on viime vuosina tunnettu vahvana kotijoukkueena, mutta tällä kaudella se voitti Ratinassa miesten jalkapalloliigassa vain neljä kertaa.

Voitoista viimeisin tuli sunnuntaina FC Lahtea vastaan maalein 1–0 (1–0).

Ainoan osuman alanurkkaan Petteri Pennasen loistavasta syötöstä laukoi Tuco. Ilveksen tärkein hahmo oli nuori maalivahti Eetu Huuhtanen, joka esti loistavilla vastaantuloillaan ja torjunnoillaan kaksi läpiajoa ensimmäisellä puoliajalla.

”Kauden ensimmäinen voitto itselle ja paras peli. Kokonaisuutena odotin saavani vähän enemmän pelejä ykkösjoukkueessa, mutta omaan loppukauteen voin olla ihan tyytyväinen”, 19-vuotias maalivahti summasi.

”Koko joukkueen kaudesta ei paljon sanottavaa ole. Reilusti heikommin meni kuin odotimme.”

Ilves-maalivahti Eetu Huuhtanen seurasi taustalla tarkasti pallon olinpaikkaa. Huuhtanen pelasi Lahtea vastaan erinomaisen ottelun.

Kehityksen puute huolettaa

Huuhtasella on ikänsä puolesta vielä vuosia aikaa kehittyä. Sama pätee moneen muuhunkin Ilveksen pelaajaan.

Huolestuttavinta tällä kaudella kuitenkin oli, että juuri kenestäkään Ilveksen pelaajasta Huuhtasta lukuun ottamatta voi sanoa, että kehityskäyrä olisi näyttänyt ylöspäin.

Ilveksen hyökkäyspelin ykkösmaestron Petteri Pennasen voi sanoa täyttäneen odotukset. Ennen kauden päättävää AC Oulu-peliä pelintekijä on tehnyt yhdeksän ja syöttänyt kahdeksan osumaa.

Puolustaja Tuomas Ollila (6 maalia + 3 syöttöä) on väläyttänyt suurta potentiaaliaan useassa ottelussa, HJK:sta lainattu hyökkääjä Kai Meriluoto (9+2) hurmasi alkukaudella.

Heidän jälkeensä lähes jokaisesta pelaajasta voi sanoa: enemmän odotettiin, parempaan olisi pitänyt pystyä.

Valmennuksessa on myös tehty virheitä. Liian kunnianhimoisen pelitavan valitseminen näkyi monessa pelissä tuloksessa, kun vastustaja rokotti osumilla puolustuksen huonosta tasapainosta.

Ilveksen jatkuva kokoonpanon vaihtuminen on ollut vilkkaampaa pelistä toiseen kuin kenties millään kaudella aiemmin.

Ilveksen kannattajat ovat vaatineet päävalmentaja Toni Kalliolle jopa potkuja. Kallion sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Ensi vuonna menestyttävä

Ilves-fanit ovat kyseenalaistaneet Kallion ratkaisuja ja vaatineet hänelle jopa potkuja.

Todennäköisesti Kallio saa kuitenkin viedä suunnitellusti kahden vuoden projektinsa loppuun – tai ainakin aloittaa sen.

Onnistuminen on kiinni siitä, kuinka hyvin hän ottaa oppia monista tänä vuonna tekemistään ratkaisuista.

Ensi vuonna Ilveksen on uskottavuutensa takia pakko menestyä paremmin – vähintään taisteltava europaikasta loppuun saakka.

Mitä tapahtui?

Yleisö hylkäsi Ilveksen

Ratinan stadionilla oli tyhjiä penkkejä tavallistakin enemmän Lahtea vastaan ja muissa jatkosarjan otteluissa. Katsojia oli sunnuntaina hädin tuskin yli 800.

Ilveksen jalkapallojoukkueen kannattajat ovat vuosia olleet uskollisia ja täyttäneet lehterit. Jonkinlainen kulminaatiopiste koettiin syksyn haastajasarjan otteluissa, kun katsojamäärä romahti reilusti alle tuhannen.

Kolme kotiottelua veti Ratinaan 811, 833 ja 808 katsojaa. Lukemat ovat huolestuttavia. Uusien katsojien saaminen on tunnetusti aina vaikeampaa kuin vanhojen pitäminen.

Ensi kausi näyttää, oliko syy katsojamäärien romahtamiseen vain Ilveksen heikossa menestyksessä – vai jalkapalloliigan yleisen kiinnostuksen vähenemisessä.

Yleisöä: 808.

Entä nyt? Ilves päättää kautensa vieraissa AC Oulua vastaan 16.10.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut