Huuhkajilla oli parempi arpaonni kuin viime EM-karsinnoissa, joten siitä ei ole nyt tekosyyksi

Arpaonnea enemmän mietityttää se, miten päävalmentaja Markku Kanerva valmennusryhmineen ehtii saada maajoukkueen pelin toimimaan ennen EM-karsintoja, kirjoittaa Ari Virtanen.

Huuhkajat juhlivat Joel Pohjanpalon 1-0-maalia Montenegroa vastaan Olympiastadionilla Helsingissä kesäkuussa.

9.10. 15:36

Ainakaan arpaonnesta Huuhkajien pääsy Saksan vuoden 2024 EM-turnaukseen ei jää kiinni, eikä sitä voi syyttää.

Paljon pahempiakin mahdollisia lohkoja olisi voinut hahmotella kuin sen, minkä miesten jalkapallomaajoukkue lopulta sai sunnuntain arvonnassa.

Suomen lohkoon päätyivät lohkoarvonnassa ykköskorista Tanska, kolmoskorista Slovenia, neloskorista Kazakstan, vitoskorista Pohjois-Irlanti ja kutoskorista San Marino.

Ykköskorista olisi voinut tulla pahempiakin vastustajia kuin Tanska. Kolmoskorista Suomi vältti Norjan, Ukrainan, Ruotsin, Romanian ja Islannin, jotka olisivat olleet pahempia vastustajia kuin Slovenia.

Neloskoristakin Suomi väisti ikävät vastustajat Georgian, Kreikan ja Turkin. Vasta vitoskorista napsahti ehkäpä pahin mahdollinen vastustaja Slovakian ohella, kun Suomi sai Pohjois-Irlannin lohkoonsa.

Tällä kertaa arpaonni oli suosiollisempi kuin viime kerralla EM-karsintojen lohko­arvonnoissa, jolloin Suomi sai lähtökohtaisesti hyvinkin vaikeat vastustajat Kreikan sekä Bosnia ja Hertsegovinan samaan lohkoon.

Uudistuminen kesken

Arpaonnea enemmän mietityttää se, miten päävalmentaja Markku Kanerva ehtii valmennusryhmänsä kanssa saada joukkueen pelin toimimaan paremmin ennen karsintoja. Maaotteluita on vain kaksi marraskuussa ja vuodenvaihteessa suunnitelmien mukaan pari talvimaaottelua.

Joukkue on uusiutunut rajustikin EM-kisojen jälkeen, eikä peli ole sen jälkeen asettunut uomiinsa. Vanhat vahvuudet eivät ole toimineet, kun Huuhkajat ei ole pystynyt samalla tavalla eliminoimaan vastustajien vahvuuksia kuin vuosina 2018–2019.

Parempaa on ehkä luvassa, jos nuoret pelaajat jatkavat läpimurtojaan. Laitapelaaja Oliver Antman, 21, teki unelmadebyytin Montenegrossa. Seuraavaksi katseet kohdistuvat HSV:n keskikenttäpelaajaan Anssi Suhoseen, 21, josta odotetaan paljon. Veikkaan, että hänestä tulee EM-karsintojen aikaan uusi kotiyleisön suosikki.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut