Teemu Pukin siirto jäi kiinni Norwichin liian korkeasta hintapyynnistä: ”Olihan siinä kaikennäköisiä kyselyitä”

Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo odottavat pääsevänsä ottamaan revanssin Romaniasta kotikentällä Olympiastadionilla perjantaina.

Teemu Pukki (vas.) ja Joel Pohjanpalo Huuhkajien tiedotustilaisuudessa Helsingissä 19. syyskuuta 2022. Huuhkajat pelaa viikon sisällä sekä Romaniaa että Montenegroa vastaan.

19.9. 20:35

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjätähdet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo olivat esillä kesän mittaan lajin suveen niin olennaisesti kuuluvan siirtomarkkinan myötä. Toisella siirto ei ikinä tullut, toinen sen sijaan vaihtoi maisemaa.

Neljä vuotta Norwichia edustanut ja seuran kanssa viime kauden päätteeksi Englannin Valioliigasta pudonnut Pukki, 32, toivoi nopeaa paluuta huippusarjaan, mutta toivesiirto ei ikinä toteutunut.

”Olihan siinä kaikennäköisiä kyselyitä, mutta ei kenelläkään ollut aikomusta tarjota niin paljon kuin mitä Norwich loppujen lopuksi minusta halusi. Kyllä siinä aika nopeasti tajusi, ettei se (siirto) tule tapahtumaan”, Pukki kertoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä maanantaina.

”Mutta en enää edes ajattele tuota asiaa, se on mennyt ja ollaan Norwichin pelaaja tämä kausi, kun sopimusta on jäljellä. Sitten mietitään tulevaisuuden juttuja taas uudestaan.”

Pohjanpalo, 28, sen sijaan siirtyi uuteen osoitteeseen, tietojen mukaan 2,5 miljoonalla eurolla. Saksalaisseura Leverkusenissa pitkään ollut, mutta vuosien mittaan vähälle vastuulle jäänyt ja useita lainasopimuksia muualla pelannut hyökkääjä pelaa nyt Italian kakkostason eli Serie B:n Veneziassa.

”Hyvin on tullut sopeuduttua. Pelit eivät ole lähteneet joukkueella niin hyvin kuin olisi pitänyt, mutta viime matsissa olin kuitenkin iloinen siitä, miltä meidän pelaaminen näytti. Olen erittäin luottavainen siitä, että kun maajoukkuetauon jälkeen palataan, aletaan saamaan voittoja tilille”, maalivahtien Jesse Jorosen ja Niki Mäenpään kanssa suomalaisvoimin venetsialaista jalkapalloa nostamassa oleva Pohjanpalo totesi.

Pukki ja Norwich aloittivat kauden vaisusti, mutta peli on kohentunut molemmilla. Pukki on tehnyt sarjakakkoselle tänä syksynä kolme maalia, kaikki kolmessa viime Mestaruussarjan pelissä. Toive paluusta Valioliigaan saattaa toteutua siirrottakin, onhan Norwich yksi Mestaruussarjan kärkisuosikeista.

Seuraurallaan maaleja Suomen ja Saksan ohella viimeksi Turkissa sylkeneellä Pohjanpalolla ensimmäinen osuma Italiassa odottaa vielä.

”Viisi ottelua vasta takana. Peliaikaa on tullut ihan hyvin ja nyt alla kaksi täyttä ysikymppistä. Joukkue tuntuu hyvältä ja olen erittäin innossani”, Pohjanpalo kuittasi.

Seuraavaksi maalimaakarit hamuavat onnistumisia Huuhkajissa, jotka isännöivät Kansojen liigassa perjantaina Romaniaa Olympiastadionilla ja pelaavat maanantaina Montenegrossa.

”Nyt on tullut Norwichissa muutamat maalit ja muutenkin peli alkanut kulkemaan vähän paremmin, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään noihin peleihin. Ja odottavaisin fiiliksin siitä, että pääsee taas olympiastadikalle. Se on yksi paras paikka pelata futista mitä on”, Pukki sanoi.

”Romania on totta kai paha vastustaja. Minulla oli meidän paikat viime matsissa, nyt vaan laitetaan sitten pallot pussiin ja otetaan kolme pistettä himaan”, päätti puolestaan Pohjanpalo muistellen vielä kesäkuun kitkerää vierastappiota Romanialle.

Suomi kohtaa Kansojen liigassa perjantaina Romanian ja maanantaina Montenegron.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut