Jukka Raitala lopettaa maajoukkueuransa: ”Fantastisia vuosia”

Santeri Hostikka nousee Huuhkajiin Robert Taylorin paikalle.

Jukka Raitala lopettaa pitkän uransa Suomen jalkapallomaajoukkueessa.

19.9. 17:17

STT

Miesten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja Jukka Raitala jättää maajoukkuepelit. Raitala kertoi päätöksestään maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

”Viime MM-karsintojen jälkeen pohdiskelin pitkään, ja olen tullut siihen ratkaisuun, etten ole enää maajoukkueen käytettävissä. Siinä ei mitään sen suurempaa draamaa ole, meillä on ollut hyviä keskusteluja Riven (päävalmentaja Markku Kanervan) kanssa ja oma elämäntilanne on sellainen, että haluan viettää enemmän aikaa kotona”, Raitala kertoi.

Raitala, 34, pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa vuonna 2009 Tokiossa Japania vastaan ja viimeisen eli 64. maaottelunsa viime marraskuussa Bosnia-Hertsegovinassa.

”Fantastisia vuosia takana, hyviä muistoja ja ei niin hyviä muistoja. Haikein fiiliksin, mutta samalla olen täysin sinut tämän tilanteen kanssa ja tästä eteenpäin katson pelejä katsomon puolelta ja jatkan Huuhkajien fanittamista”, Raitala sanoi.

Lue lisää: Huuhkajien Kansojen liigan päätöspeleissä vielä isoja panoksia – AC Milaniin siirtynyt huippulupaus pohtii vielä maajoukkuettaan Saksan ja Suomen välillä

Päävalmentaja Kanerva kehui Raitalaa. Kaksikolla on pitkä yhteinen historia.

”Meillä on pitkä yhteinen taival kuljettuna, ja päästy kirjoittamaan suomalaista jalkapallohistoriaa kahteenkin otteeseen eli kun mentiin Pikkuhuuhkajien kanssa (vuoden 2009) EM-kisoihin ja sitten senioreiden (A-maajoukkueiden) EM-kisoihin (2021)”, Kanerva mietti.

”Jugi on äärimmäisen ammattimainen, tunnollinen, luotettava ja ennen kaikkea hieno joukkuepelaaja. Ja kentällä tyylikäs herrasmies, välillä pelaa kovaa ja välillä osuukin vastustajaan, mutta gentlemanni ennen kaikkea. Valmennettavana loistava tyyppi, helposti lähestyttävä, ja omaa myös mielipiteitä ja on ollut yhdessä kehittämässä myös maajoukkueen pelaamista. Kiitos tästä, ikävä tulee, ja toivotan loppufutisuraan paljon tsemppiä ja onnea ja ennen kaikkea kaikkea hyvää sitten elämässä eteenpäin tulevaisuudessa.”

Yksi Kanervan mainitsema ominaisuus innoitti Raitalan muistelemaan uran viimeiseksi jäänyttä maajoukkuepeliä. Gentlemannin maajoukkueura kun päättyi Bosniassa tietyllä tavalla ennen aikojaan.

”Punaisella (kortilla) ulos maajoukkueesta, aika klassinen... No, ei se ehkä suoraan kuvaa maajoukkueuraani. Yhden punaisen uralla saanut, ja siihen loppui maajoukkueura. Siitä pelistä kyllä hauskat muistot sinänsä: punaisen jälkeen olo on tyhjä, tulee fiilis että olet pettänyt joukkueen ja miten ne pärjää... Mutta taisi olla ihan hyvä saada minut pois kentältä, kun siitä se dominointi alkoi ja hieno vierasvoitto”, Raitala virnuili.

Jukka Raitala edusti Suomea historiallisissa EM-kisoissa kesällä 2021.

Hostikka mukaan

Tämän viikon perjantaina Kansojen liigassa Romanian kotona kohtaava ja ensi maanantaina Montenegrossa pelaava Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai ennen kokoontumistaan vielä yhden huonon uutisen.

Pohjois-Amerikan MLS-liigan Inter Miamissa pelaava keskikenttämies Robert Taylor ei kykene pelaamaan, ja hänet korvaa joukkueessa HJK:n Santeri Hostikka.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut