Näin päävalmentaja Toni Kallio reagoi Ilves-kannattajien potkuvaatimuksiin: ”Kyllä tässä kaikki ovat pettyneitä”

Ilveksellä on jäljellä neljä ottelua. Joukkue tarvitsee onnistumisia, jos se haluaa varmistaa paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja europlayoffeissa.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kalliolla riittää mietittävää, miten joukkueen kuntokäyrä saadaan nousuun loppukauden aikana.

18.9. 19:52 | Päivitetty 18.9. 20:38

Aamulehti

Tampereen Ilveksen taival miesten jalkapalloliigan alemmassa jatkosarjassa sai kivisen alun, kun joukkue hävisi Vaasan palloseuralle kotikentällään sunnuntaina luvuin 2–3.

Ottelussa koettiin ikävä, mutta samalla Ilveksen kautta hyvin kuvaava hetki toisen puolikkaan loppupuolella. Omiensa esityksiin turhautunut Ilveksen faniryhmä alkoi huutaa rytmikkäästi lausetta ”Köpi ulos!"

Huudot kohdistuivat Ilveksen päävalmentajaan, entiseen maajoukkuepuolustajaan Toni ”Köpi” Kallioon.

Kallio oli huutelun suhteen ottelun jälkeen vähäsanainen. Valmentaja kuitenkin tuntui ymmärtävän, mistä yleisön tunteet kumpuavat.

”Kyllä tässä kaikki ovat pettyneitä. Emme ole siellä, missä ovat tavoitteet olleet. Mutta ei minulla siihen sen enempää ole kommentoitavaa.”

Toni Kallio jakoi nopeasti ohjeita, kun Ilves tuuletti 1–0-maalia VPS:ää vastaan. Ilves hävisi lopulta 2–3.

Lue lisää: Kannattajilla petti pinna Ilvekseen, Tampereen suurseurassa kytee – ”Köpi ulos” -huudot kaikuivat Ratinassa

VPS:n maalijuhlaa

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset kuluvalla kaudella ovat olleet melkoisia maalijuhlia. Kahdessa aiemmassa ottelussa maaleja syntyi yhteensä kahdeksan. Myös sunnuntain ottelusta enteiltiin runsasmaalista.

Ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue Ilves löysi hyvin vapaita pelaajia vaasalaispuolustuksen keskeltä ja pääsi pari kertaa kokeilemaan maalintekoa laadukkaista paikoista, kuitenkin ilman tulosta.

Myös vaasalaisilla oli omat mahdollisuutensa onnistua. Tästä huolimatta puoliaikatauolle lähdettiin tasatilanteessa 0–0. Sitten alkoi tapahtua.

Ensin Ilveksen keskikenttäpelaaja Eric Otengin vei kotijoukkueen 1-0 johtoon toisen puolikkaan alussa.

Ilveksen juhla ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun VPS-hyökkääjä Kalle Multanen toi vierasjoukkueen tasoihin 56. peliminuutilla Tete Yengin mainiosta syötöstä. Jo kahden minuutin päästä Multanen onnistui jälleen ja laukoi vierasjoukkueen 2–1 johtoon. Osuma oli maalinteossa meritoituneelle Multaselle kauden 12.

69. minuutilla oli Joonas Vahteran vuoro onnistua ja siirtää vaasalaiset 3-1 johtoon.

Ilveksen Kai Meriluoto kavensi lisäajalla puskumaalillaan tilanteeksi 2–3, mutta kotijoukkueen loppurutistus ei enää riittänyt vaasalaisia vastaan.

Ilveksen maalivahti Eetu Huuhtanen onnistui ensimmäisellä puoliajalla pitämään maalinsa puhtaana.

ilveksen Kai Meriluoto oli pettyneenä loppuvihellyksen jälkeen, kun Ilves hävisi Vaasan palloseuralle luvuin 2–3 sunnuntaina. Meriluoto onnistui lisäajalla kaventamaan vierailijoiden johdon yhden maalin mittaiseksi, mutta lopun rutistus ei riittänyt.

Johtajuus puuttui

Päävalmentaja Kallion päällimmäinen tunne ottelun jälkeen oli pettymys.

”Ei onnistuttu siinä tänään, mikä oli meidän tavoite. Ilman muuta lähdettiin voittoa hakemaan. Ei nyt loppujen lopuksi oltu lähelläkään.”

Kallion mukaan joukkueen peli kaatui tuttuihin ongelmiin. Hän kertoo, että Ilvestä ovat läpi kauden vaivanneet johtajuuden puute ja lamaantuminen otteluiden tärkeillä hetkillä.

”Kyllä se on meidän perisynti. Tulee semmoisia jaksoja, että nukahdetaan. Ja kyllä me hävittiin tänään kaksinkamppailuja.”

”Semmoinen johtajuus puuttui tänään. Kyllä se oman boxin puolustaminen oli se, mikä oli taas todella heikkoa tänään.”

Johtajuutta on Kallion mukaan koitettu etsiä kauden edetessä. Valmentaja peräänkuuluttaa pelaajien omaa roolia ja heittäytymistä tilanteisiin.

”Kyllä sitä on haettu tässä koko kauden aikana. Kyllä se lähtee jokaisen pelaajan omasta vastuusta, tuoda se oma persoona ja halu sinne kentälle.”

”Nyt vähän tulee siinä ottelun sisässä semmoisia hetkiä, että ollaan niin sanotusti katsojia. Odotetaan että joku muu tekee ne hommat omasta puolesta. Kyllä jokaisen pitää se oma vastuu ja tehtävät hoitaa ja sitä kautta joukkuekin pelaa paremmin.”

Ilveksen ja VPS:n kauden kaikki ottelut ovat olleet maalirikkaita. Kolmessa ottelussa maaleja on syntynyt yhteensä 13.

Neljä peliä jäljellä

Sunnuntain ottelua seurasi Ratinassa vain 811 katsojaa. Ilves putosi sijalle kymmenen ja on seitsemän pistettä karsijan sijan yläpuolella.

Ilveksen kautta alemmassa jatkosarjassa on jäljellä neljä ottelua. Seuraavaksi joukkue kohtaa HIFK:n vieraskentällä keskiviikkona 28. syyskuuta.

Sunnuntain tappiosta huolimatta Kallio kertoo, että joukkueen tavoitteet eivät ole muuttuneet.

”Kyllä me tavoitellaan kahdeksatta sijaa ja europlayoffeja. Paljon on pelattavaa vielä. Yksikään peli ei tule olemaan helppo. Neljä peliä, jokaista lähdetään voittamaan.”

Lue lisää: Kannattajilla petti pinna Ilvekseen, Tampereen suurseurassa kytee – ”Köpi ulos” -huudot kaikuivat Ratinassa

Lue lisää: Ilveksen puolustus riitti pisteeseen KuPSin vieraana, runkosarjan päätöksessä vastassa FC Inter – ”Tuo sama taistelutahto otetaan täältä mukaan”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut