Karmaiseva kaverisyöttö pilasi Klubin hienon näyttöpaikan

Eurooppa-liigan alkaessa oli selvää, että HJK joutuisi kovaan oppiin näissä karkeloissa – aivan kuin kahdeksan vuotta sitten. Toisen ottelun alku sujui ehkä vähän liiankin hyvin ja vaarallisella tavalla itseluottamusta kohottaen, eikä siitä seurannut mitään hyvää, kirjoittaa urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Lucas Lingman (vas.) myönsi ottelun jälkeen tehneensä pahan virheen pahaan paikkaan.

16.9. 16:38

HJK:n historian ensimmäinen vierasottelu AS Romaa vastaan jää muistiin eräänlaisena hukattuna mahdollisuutena mitata Suomen mestarin tasoa Italian huippujoukkuetta vastaan. HJK:n pelisuunnitelma ja mahdollisuudet tuhoutuivat aivan liian varhain 0–3-tappiossa.

Siitä piti tulla HJK:n valmennuksen ja pelaajien näytönpaikka, mutta Eurooppa-liigan toisesta lohkovaiheen ottelusta tulikin pelkkää selviytymistaistelua. Ilman ulosajoa HJK:n pelaajat olisivat voineet käyttää tilaisuutensa parrasvaloissa huippujoukkuetta vastaan.

Jäljelle jäi vain jossittelun mahdollisuus siitä, millainen pelistä olisi voinutkaan tulla, jos HJK olisi pelannut yhdellätoista pelaajalla loppuun saakka.

Pienistä virheistä oli puhetta ennen ottelua, mutta tuskin HJK:n valmennusjohto osasi edes pahimmissa painajaisissaan pelätä punaisen kortin arvoista rikettä ottelun ensimmäisellä vartilla.

Kapteeni Miro Tenho sai punaisen kortin rikottuaan AS Roman kärkipelaaja Andrea Belottia, mutta vähintään yhtä paljon voi ottaa syytä niskoilleen keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, joka antoi luvattoman heikon syötön Tenholle. Se oli sellainen kaverisyöttö, joka syöpyy Lingmanin muistiin.

Lingman kertoi ottelun jälkeen pahoitelleensa Tenholle virhettään.

Virheitä sattuu. Vastaavanlaista virhettä Lingman tuskin tekee vähään aikaan.

Ottelun lopputulos oli sen jälkeen tiedossa. Kun AS Roman päävalmentaja José Mourinho heitti nimimiehiä tauon jälkeen kentälle lisää, muuttui maaliton tasatilanne nopeasti Roman johdoksi ja lopulta 3–0-voitoksi.

HJK pystyi jarruttamaan vääjäämätöntä avausjakson ajan. Santeri Väänänen ja Perparim Hetemaj tekivät hienoa työtä keskikentällä Klubin pelatessa vajaalla. Kapteenin nauhan käteensä saanut Jukka Raitala piti rauhallisuudellaan joukkuetta pystyssä, ja maalilla Conor Hazard näytti, miten hyvä torjuja hän on.

Väänäsen nimi saattoi piirtyä ulkomaisten seurojen pelaajatarkkailijoiden muistiinpanoihin. Niin hyvin hän kamppaili Rooman Stadio Olimpicolla vastustajan nimimiehiä vastaan.

”Olihan tuo unelma päästä pelaamaan tällaisessa pelissä tuon tasoisia pelaajia vastaan. En voi valittaa”, Väänänen sanoi ottelun jälkeen.

Eurooppa-liigan alkaessa oli selvää, että HJK joutuisi kovaan oppiin näissä karkeloissa – aivan kuin kahdeksan vuotta sitten. Ensimmäinen ottelu Betisiä vastaan oli lupauksia herättävä. Toisen ottelun alku sujui ehkä petollisen hyvin ja vaarallisella tavalla itseluottamusta kohottaen, eikä siitä seurannut mitään hyvää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut