Lukas Hradeckyn Leverkusen on ajautunut vaikeaan jaksoon: ”Paineita ja kritiikkiä tulee nyt tietysti joka suunnasta, mutta se ei saa kiinnostaa”

Lukas Hradeckyn kipparoima Leverkusen on aloittanut kautensa synkästi, mutta maalivahti ei hae tekosyitä joukkueensa kriisille.

Bayern Leverkusenin suomalaisella maalivahdilla ja kapteenilla Lukas Hradeckylla on kova työ saada joukkueen vaikea alkukausi käännettyä.

13.9. 19:30

STT

Saksan vauraimpiin jalkapalloseuroihin kuuluva Bayer Leverkusen on jonkinlaisessa kriisissä, sillä Bundesliigassa Leverkusen on valahtanut karsijan paikalle ja Mestarien liigan avauksessa tuli tappio paljon pienempiin seuroihin laskettavalle belgialaiselle Club Bruggelle.

Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky ei peitellyt tilannetta Berliinin olympiastadionin uumenissa lauantaina Hertha Berlinin kanssa pelatun 2–2-tasapelin jälkeen.

”Teemme tällä hetkellä itsellemme pelit vaikeiksi. Tosi paljon täytyy tehdä töitä tulosten eteen. Pitäisi olla terävämpi sekä puolustus- että hyökkäysboksissa, tuskaili Hradecky”, vaikka hänen huipputorjunnallaan Leverkusen ylipäänsä selvisi tasapeliin Herthaa vastaan.

Hradecky ei allekirjoittanut sitä selitystä, että Leverkusenin vaikeudet johtuvat siitä, että seurassa ajatukset ovat liikaa nyt vain Mestarien liigassa.

”Jos tähän seuraan on halunnut tulla ja ei pysty pelaamaan kaikkia matseja, silloin on ongelma itsessä. Siitä ei voi etsiä tekosyytä.”

”Olen vanha mies”

Leverkusenin kapteenina Hradeckyn on huolehdittava siitä, että joukkuehenki säilyy kriisissäkin.

”Paineita ja kritiikkiä tulee nyt tietysti joka suunnasta, mutta se ei saa kiinnostaa. Nuorien pelaajiamme päätä pitää vain silittää ja puskea vaikeiden aikojen läpi.”

Hradeckylla ei ole viisasten kiveä siihen, mistä ongelmat ovat johtuneet.

”Ei olla aina ihan sataprosenttisesti hereillä. Nuorten pelaajien heikkous on se, että keskittyminen herpaantuu, vaikka ei saisi antaa yhtään periksi.”

32-vuotias Hradecky teki juuri pitkän jatkosopimuksen, joka on voimassa 30. kesäkuuta 2026 asti.

”Sopimus oli osoitus siitä, että seura luottaa minuun ja minä luotan seuraan. Yhteistyö toimii, ja menemme yhdessä läpi sekä hyvät että vaikeat ajat. En ole lähdössä mihinkään. Olen vanha mies.”

Bundesliigassa Leverkusen kohtaa seuraavaksi Werder Bremenin lauantaina, joten pelitahti on kiivas.

Lukas Hradecky on ykkösmaalivahti niin seura- kuin maajoukkueessa.

Punainen kauden avauksessa

Hradeckyllekin Leverkusenin nykyiset vaikeudet eivät ole jokapäiväistä kauraa.

”Ei tällaista tilannetta tule usein vastaan peliuralla. Kun vaikeat ajat voittaa, on hienoa olla mukana taas auringonpaisteessa. Minulla on kuitenkin paras mahdollinen ammatti.”

Hradecky itsekin hieman sähläsi taannoisessa Dortmund-ottelussa, kun hän sai suoran punaisen otettuaan pallon käteen maalivahdin alueen ulkopuolella.

”Ei se mikään moka ollut. Ratkaisin tilanteen vain sillä tavalla. Sitten vain huilattiin yksi peli.”

Hradecky ei myöskään usko siihen, että Leverkusenin sveitsiläisen päävalmentajan Gerardo Seoanen työpaikka olisi vaarassa.

”Ei ole sellaista kysymystäkään ilmassa, vaan kaikki luottavat häneen edelleen. Pelaajien on kuunneltava ja tehtävä, mitä koutsi sanoo. Ei koutsi pysty yksin tätä hommaa ratkaisemaan.”

”En halua loistaa vaan voittaa”

Leverkusenissa oli joka tapauksessa kesällä vaihtuvuus pientä. Tähtipelaaja Florian Wirtz on tosin yhä loukkaantuneena ja Paulinhoa ei peluuteta sopimusriitojen takia.

”Nuorella joukkueella heikot ja vahvat vaiheet ovat isoja. Mentaalinen voima on hakusessa, kun nuorilla pelaajillamme ei ole niin paljon kokemusta.”

Kun Leverkusen on kontannut, maalivahti Hradecky on päässyt loistamaan kuin itsestään.

”En halua loistaa vaan voittaa pelejä. Mieluummin mennään niin, että voitamme ja minä pelaan nollapelin.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut