Hakan loppuminuuttien tehokkuus on ollut kullanarvoista ja taannut paikan ylempään jatkosarjaan – Tästä syystä Haka on niin vahva pelien lopuissa

FC Haka onnistui kesähankinnoissa, ja joukkue on kaivanut usean voiton aivan peliajan lopulla.

Elias Mastokangas (oikealla) on oiva esimerkki Hakan vaihtopelaajien tehoista: hän teki debyytissään KuPSia vastaan kaksi maalia vaihtopelaajana 31.7.

8.9. 20:00

Aamulehti, Valkeakoski

FC Haka päättää miesten jalkapalloliigan runkosarjan sunnuntaina vieraskentällä FC Lahtea vastaan. Paikka ylempään jatkosarjaan on jo varma, mutta jokainen piste on tärkeä, kun loppukaudella pelataan paikasta eurokentille.

Valkeakoskelaiset voivat olla tyytyväisiä kuluneeseen kauteen, mutta valmentaja Ossi Virran mukaan tyytyväisyyteen ei jämähdetä.

”Haluamme taistella niin korkeasta sijasta kuin mahdollista. Haluamme luottaa omaan tekemiseen, on vastassa kuka tahansa. Olemme jo pystyneet voittamaan kolmen kärjestä KuPSin ja Hongan”, Virta suuntaa katsetta jatkosarjaan.

Haka on sarjassa neljäntenä. Se on selvästi parempi sija kuin kahdella aiemmalla liigakaudella. Päävalmentaja Teemu Tainio luotsaa ryhmää pääsarjassa kolmatta kautta, Virta tuli hänen aisaparikseen täksi kaudeksi.

”Peli kehittyi jo harjoituskaudella jatkuvasti, ja kausi lähti loistavasti liikkeelle”, Virta muistelee.

”Tärkeintä on, että punainen lanka säilyy ja uskomme, mitä teemme. Mutta samalla olemme valmiita kehittämään omaa toimintaamme. Pitää pysyä edellä ja ennakoida, jotta hyvä vire säily, koska muutkin kehittyvät.”

Hakan valmentaja Ossi Virta kertoo, miten Haka selätti vaikeudet, jotka tulivat vahvan alkukauden jälkeen toukokuussa: ”Emme lannistuneet, ja teimme pieniä viilauksia. Kylmäpäisesti luotimme siihen, mitä olimme tehneet läpi talven. Sitten lähti taas hyvä draivi päälle.”

Voimaa vaihtopenkiltä

Haka vahvisti rivejään kesän aikana. Ryhmään tulivat lainapelaajat Elias Mastokangas FC Interistä ja Jude Arthur SJK:sta. He ovat tuoneet oman vahvan lisänsä Hakan loppukesän korkealentoon.

”He ovat erityyppisiä pelaajia kuin mitä meillä oli. Mastokangas pystyy pelaamaan linjojen väleissä ja kombinaatiopelaamista. Arthur on monikäyttöinen pelaaja, puolustavampi vaihtoehto”, Virta kuvailee.

Ennen kaikkea Haka on saanut kokoonpanoonsa leveyttä ja vaihtopenkille voimaa. Se on näkynyt konkreettisesti, kun valkeakoskelaiset ovat kahmineet voittoja ja tasapelejä viime minuuttien maaleilla usein.

Heinä-elokuussa Haka teki Ilvestä vastaan voittomaalin 86. minuutilla, AC Oulua vastaan 87. minuutilla ja Interiä vastaan 93. minuutilla. VPS:ää vastaan tasapelipiste varmistui 93. minuutin maalilla.

Lee Erwin ratkaisi Hakalle Pirkanmaan derbyn Ilvestä vastaan 3–2-maalillaan 86. minuutilla 26.8.

Hakan ero ensimmäisenä ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle jääneeseen AC Ouluun on seitsemän pistettä ennen runkosarjan päätöspeliä. Viime pelien loppuminuuttien aikana kaavitut seitsemän pistettä ovat siis olleet todella isossa roolissa.

”Pystymme paikkaamaan loukkaantumiset ja pelikiellot paremmin. Ja jos tarvitsemme vaihdosta virtaa, meillä on siellä enemmän vaihtoehtoja. Monesti kauden aikana olemmekin saaneet vaihtopelaajilta paljon ja olemme kaivaneet voittoja”, Virta iloitsee.

Haka kohtaa ylemmässä jatkosarjassa HJK:n, KuPSin, Hongan, Interin ja SJK:n.

”Välillä tulee pelejä, jolloin joudumme ottamaan pitkiä jaksoja vastaan puolustaen, mutta se ei tarkoita, ettemmekö usko omaan tekemiseemme”, Virta avaa Hakan ajattelua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut