Lee Erwin latisti Ilveksen Superpäivän totaalisesti – Tainio innostui: ”Emme jätä hommaa tähän”

Haka löysi taas lisää voimaa vaihtopenkiltä ja murjoi voitto-osuman päätösminuuteilla. Haka tarttui tiukalla otteella ylemmän jatkosarjan paikasta, Ilves jahtaa nyt seitsemättä sijaa.

Ilveksen Djair Parfitt-Williams käveli pettyneenä, kun Haka juhlii Lee Erwinin 3–2-maalia.

27.8. 20:54

Ratinan lauantainen jalkapallokattaus oli rakennettu teemalla Ilveksen Superpäivä, mutta rakas naapuri Haka latisti tamperelaisten juhlatunnelman totaalisesti.

Vahvalla itseluottamuksella pelaava valkeakoskelaisjoukkue haki riemukkaan 3–2 (1–1) -vierasvoiton ja tarttui tiukalla otteella ylemmän jatkosarjan paikasta.

Samalla Haka sysäsi Ilveksen suurella todennäköisyydellä alempaan jatkosarjaan. Tämän kohtalon välttäminen on enää pelkkää teoriaa. Ilveksen valmentaja Toni Kallio tunnusti tämän suoraan kirvelevän tappion jälkeen.

”Keskitymme nyt seitsemännen sijan saavuttamiseen. Se takaisi mahdollisuuden päästä ensi kaudeksi kansainvälisille kentille europudotuspelien kautta”, Kallio painotti.

Lue lisää: Katso tallenne: Ilves ja Haka kohtasivat huipputärkeässä paikallispelissä

Parhaassa tapauksessa tilaisuus saattaa avautua jopa kahdeksanneksi jäävälle joukkueelle. Liigasijoitukset ja Suomen cupin loppuratkaisut määrittävät tämän.

Hienoa kautta pelaava Haka hakee europaikkaa Ilveksen tavoin. Tämä voi varmistua jo ylemmässä jatkosarjassa. Ulottuvilla oleva neljäs sija veisi suoraan Konferenssiliigan karsintoihin.

"Meillä oli kaksi selkeätä päämäärää – nousta Pirkanmaan ykkösjoukkueeksi ja edetä liigan kärkikuusikkoon. Ensimmäinen on nyt hoidettu. Jälkimmäisen tavoitteen toteutuminen ei ole toki vielä aivan varmaa, mutta lähellä ollaan. Mutta emme jätä hommaa tähän. Silloin pitää takoa, kun rauta on kuumana”, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio innostui.

Lue lisää: Superpäivä keräsi Ratinaan Ilves-junioreita ympäri Tamperetta: ”Parasta jalkapallossa on joukkuehenki ja yhteispeli”

Ilveksen Superpäivä toi Ratinaan 5731 katsojaa. Se on Ilveksen tämän kauden yleisöennätys.

Lee Erwin on ennenkin tehnyt tärkeitä maaleja loppuhetkillä.

Hakan itseluottamus on hiponut pilviä viime viikot. Tilanne ei muuttunut miksikään edelliskierroksen jälkeen, vaikka HJK kylvetti valkeakoskelaisia. Pelaajat ymmärsivät realiteetit – Klubi on nyt Eurooppa-liigan lohkojoukkue.

Tilanne palautui ennalleen taas Ratinassa. Liigan maalipörssiä johtava Lee Erwin murjoi Hakan voitto-osuman loppuminuuteilla.

Tekotapa oli osoitus valtavasta päättäväisyydestä. Käytännössä Erwin rynni maalille väkisin ja kruunasi operaationsa noin seitsemän pompun kautta. Matkalla skotlantilaishärkä murjoi Ilveksen puolustajat kumoon.

”Puolustimme siinäkin tilanteessa aivan liian pehmeästi”, Kallio manasi.

Päätöshetkien osumat ovat tulleet Hakalle tutuiksi loppukesän aikana.

Seuraava lista puhuu puolestaan. Erwin upotti voitto-osuman Interin verkkoon ajassa 90+3. Stavros Zarokostas viimeisteli tasoituksen Vaasan Palloseuraa vastaan ajassa 90+3 ja ampui ratkaisumaalin AC Oulun verkkoon 87. minuutilla.

Tästä voi vetää yhden johtopäätöksen – Hakan itseluottamus on tapissa.

Lisäsi pitää muistaa vaihtomiesten valtava merkitys. Nyt Zarokostas ja Janne-Pekka Laine ehtivät olla kentällä vain kolme minuuttia, kunnes junailivat Hakan toisen osuman.

Laine täräytti painavan vedon ja Zarokostas puski ylähirrestä kimmonneen pallon maaliin. Niinpä on turhaa jossitella, kävikö Laineen ampuma pallo jo maaliviivan sisäpuolella.

”Penkiltä löytyi taas tuoreita jalkoja, kun osa alkoi vähän piiputtaa. Tämä on ollut meille iso rikkaus viime peleissä”, Tainio innostui.

Laine nosti saman asian esiin.

”Penkiltä tulee aina energiaa, mutta meiltä tulee myös laatua. Meillä on niin laaja ja tasokas pelaajarinki”, Laine säesti.

”Kaiken kukkuraksi kaverit ovat tyyliltään erilaisia. Saamme lisää voimaa siitäkin”, Tainio muistutti.

Kokenut Mika Hilander aloitti vasta toisen liigaottelunsa Hakan maalilla tällä kaudella.

Tolppien väliin päässyt konkarivahti Mika Hilander oli oma virnuileva itsensä riemukkaan voiton jälkeen.

”Saatiin hyvä flow päälle, kun tuo poika tuli kentälle. Siitä kääntyi koko peli”, Hilander leukaili Laineelle.

Niinkö se meni?

”Ei sentään. Tuli yksi hyvä suoritus. Siitä saatiin maali, mutta virheitäkin sattui”, Laine kommentoi posket punoittaen.

Hiljattain 39 vuotta täyttänyt Hilander pääsi aloittamaan vasta kauden toisen liigapelinsä. Oli hienoa, kun veteraani pääsi tositoimiin vielä kerran Ilves-vuosilta tutussa Ratinassa.

”Keskityspallot ovat ”Hilan” vahvuus – ja Ilves viljelee niitä paljon. Lisäksi tykkään omat koirat purivat -tarinoista”, Tainio vastasi.

Tyylikäs ratkaisu kertoo paljon Tainion suuruudesta.

MITÄ TAPAHTUI?

Bermudan mies iski neljässä minuutissa

Heti maali: Ilveksen tuore hankinta Djair Parfitt-Williams ehti olla kentällä vain neljä minuuttia, kunnes iski maalin. Bermudan maajoukkuemies väläytteli muutenkin. ”Hieno sisääntulo, mutta ei isommin lohduta tällä hetkellä”, Ilves-luotsi Toni Kallio kommentoi.

Yleisöä: Superpäivä toi Ilvekselle kauden suurimman katsojamäärän – 5731.

Entä nyt? Haka päättää runkosarjan kotipelillä Honkaa vastaan ja vieraskamppailulla Lahtea vastaan. Ilves käy vielä KuPSin vieraana ja saa Interin Ratinaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut