Helmarit pelaa Ruotsia vastaan Ratinassa, joukkueeseen peräti neljä ensikertalaista – ”Eivät murene kovassa paikassa”

Helmarien tilapäinen päävalmentaja Marko Saloranta on aloittanut naisten maajoukkueen nuorentamisen.

Oona Siren kuuluu maajoukkueen debytantteihin. Viime kaudella hän pelasi Tikkurilan Palloseurassa.

23.8. 15:42

Naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta valitsi neljä ensikertalaista Helmarien viimeisiin MM-karsintaotteluihin syyskuussa, kun Helmarit kohtaa ensin vieraissa Irlannin ja kotikentällä Tampereella Ruotsin.

Debyyttejään maajoukkueessa tavoittelevat HJK:n Joanna Tynnilä sekä KuPSia edustavat Emmi ja Oona Siren ja Emma Peuhkurinen. Tynnilä ja Sirenit ovat syntyneet vuonna 2001 ja Peuhkurinen vuonna 1999.

”Näen, että heillä olisi ollut valmiudet olla maajoukkueessa jo aiemmin”, Saloranta sanoi.

Saloranta kehui Sirenin sisaruksia monipuolisuudesta. Emmi Sirenin hän näki laitapakkina.

Saloranta on nyt aloittanut selvästi maajoukkueen nuorentamisen.

”Kukaan nuori pelaaja ei saa saada sitä palkintoa, vaan sen takia, että tuomme nuoria joukkueeseen. Ketään vanhaa ei pudoteta sen takia, että passissa on väärä syntymävuosi”, Saloranta sanoi.

”Tämä on A-maajoukkue. A-maajoukkueen pitää saada pisteitä ja tehdä tulosta. Selvää on, että joukkue nuoreni jonkin verran. Näitä nyt maajoukkueeseen nousseita pelaajia leimaa se, että nämä pelaajat eivät murene kovassa paikassa.”

Uudeksi pelaajaksi voi tavallaan kutsua myös Hammarbyn Eva Nyströmiä, joka on pelannut aiemmin vain kaksi maaottelua.

”He ovat kaikki ansainneet sen paikan. Nyt on vain meidän valmentajien tehtävä, että he onnistuisivat yhtä hyvin kuin Huuhkajien debytantit. Aina kun ’Rive’ [Markku Kanerva] on tuonut uuden pelaajan joukkueeseen, he ovat onnistuneet.”

Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta ja maajoukkueessa debytoiva Joanna Tynnilä olivat tiistaina MM-karsintoja mediatilaisuudessa Helsingissä.

Salorannalla on hyvin vähän aikaa kehittää maajoukkueen peliä ennen MM-karsinnan päättäviä Irlanti- ja Ruotsi-otteluita. Salorannan joukkueella on kolme harjoitusta ennen Irlanti-ottelua.

”Puolustamisessa haluamme palauttaa sen, miten puolustimme EM-karsinnoissa. Haluamme riistää palloa ylempänä. Irlantia vastaan se voi olla haastavaa johtuen heidän pelitavastaan.”

”Hyökkäyspelissä haluamme kehittää sitä, millaisilla etäisyyksillä hyökkäämme. Meidän pitää saada enemmän vaihtoehtoja pallolliselle. Meidän pitää pystyä saamaan pidempiä hyökkäyksiä ja siten saamaan riistoja ylempänä.”

Salorannan mukaan hän aikoo muuttaa pelaajien etäisyyksiä kentällä ja roolittaa pelaajia niin, että joukkue saa mahdollisimman paljon pelaajien vahvuuksia käyttöön.

Tiistain lehdistötilaisuudessa Joanna Tynnilä sanoi olevansa todella ylpeä ensimmäisestä maajoukkuekutsustaan.

”On tosi iso kunnia päästä tähän jengiin. Voiko hienompaa tunnustusta saadakaan. Tämä on merkki siitä, että olen onnistunut omassa arjessani. Uskon, että tämä osoitus jo muutamasta hyvästä kaudesta”, Tynnilä sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

”Kesän kisoja oli tosi mielenkiintoista katsoa. Pääsi näkemään, missä mennään kansainvälisessä huippufutiksessa. Minua myös motivoi katsoa kisoja ja sain omaankin tekemiseen inspiraatiota.”

Tynnilä sanoi tuovansa maajoukkueeseen rauhallisuutta, pallovarmuutta ja teknisyyttä.

Saloranta onnitteli maajoukkueuransa päättäneitä Essi Sainiota ja Anna Auvista hienoista urista.

Suomi kohtaa Irlannin 1. syyskuuta Dublinissa ja Ruotsin Tampereella 6. syyskuuta kello 19.00.

Helmarien joukkue MM-karsintaan

Maalivahdit: Tinja Riikka Korpela (Tottenham), Anna Tamminen (Hammarby) ja Katriina Talaslahti (FC Fleury 91).

Kenttäpelaajat: Natalia Kuikka (portland Thorns), Elli Pikkujämsä (KIF Örebro), Anna Westerlund (Åland United), Eva Nyström (Hammarby), Emma Koivisto (Liverpool), Joanna Tynnilä (HJK), Nora Heroum (Parma Calcio), Eveliina Summanen (Tottenham), Olga Ahtinen (Linköpings FC), Emma Peuhkurinen (KuPS), Ria Öling (FC Rosengård), Emmi Alanen (Kristianstads), Emmi Siren (KuPS), Oona Siren (KuPS), Adelina Engman (Hammarby), Sanni Franssi (Real Sociedad), Linda Sällström (Vittsjö GIK), Amanda Rantanen (KIF Örebro), Jutta Rantala (Vittsjö GIK), Jenny Danielsson (Glasgow Rangers), Juliette Kemppi (Kalmar FF), Heidi Kollanen (KIF Örebro).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut