Mahtivireinen HJK rokotti Hakan lepsua puolustusta Valkeakoskella

HJK näytti Tehtaan kentällä Hakalle, miksi se taistelee pääsystä Euroopan liigan lohkovaiheeseen. Vakuuttava voitto tuli maalein 3–0.

Tästä tilanteesta Haka menetti vapaapotkun ja ehkä myös rankkarin: Stavros Zarokostas irtosi puolittaiseen läpiajoon, mutta HJK:n Lucas Lingman repi häntä paidasta, ja lopulta pallo osui Lingmanin käteen.

21.8. 19:39

Valkeakoski

Haka on hurmannut viime kierroksilla miesten jalkapalloliigassa ja saanut herätettyä Valkeakoskelle kovan futisbuumin.

Yleisöä on lehtereillä ollut enemmän kuin vuosikymmeneen.

Sunnuntainakin katsomossa kannustusta (2 434) piisasi mukavasti, kunnes HJK näytti avauspuoliajan lopussa, miksi se pelaa tällä hetkellä paikasta Euroopan liigan lohkovaiheeseen.

HJK iski vajaassa 10 minuutissa kolmesti. Viimeistelijöinä Anthony Olusanya, Bojan Radulovic ja Aapo Halme.

Noilla maaleilla täysi pistepotti miesten jalkapalloliigassa matkasi Helsinkiin luvuin 3–0 (3–0).

Tappiosta huolimatta kotijoukkue näytti, miksi se on edelleen sarjassa kuudentena. Etenkin alussa Haka sai luotua tilanteita HJK:n päätyyn.

Niistä paras aukesi Tino Purmeelle, joka pääsi Lee Erwinin keskityksestä yrittämään viimeistelyä pilkun kohdalta. HJK-vahti Conor Hazard peitti tuikkauksen hyvällä jalkatorjunnallaan.

Hakan viimeaikaiset otteet ovat herättäneet valkeakoskelaisen jalkapalloyleisön. Sunnuntainakin Tehtaan kentän lehtereille saapui runsaasti väkeä kannustamaan omiaan, vaikka vierasjoukkue vetikin tällä kertaa pidemmän korren.

Puolen tunnin jälkeen saatiin konkreettisia esimerkkejä, miksi Hakan verkkoon on tehty tällä kaudella peräti 35 osumaa – selvästi eniten kärkijoukkueista. Enemmän maaleja omiin päästänyt vain FC Lahti (40).

Ei mitään pois mahtivireessä olevalta HJK:lta, mutta myös Haka hölmöili urakalla. Hyökkääjien ja puolustuksen väli oli pahimmillaan lähes 50 metriä. Sitä voi kutsua jo junnumaiseksi höntyilyksi.

”Aloimme prässätä vastustajia mies kerrallaan. Alun tiiviistä yhdessä puolustamisesta ei ollut enää tietoakaan ja pelaajiemme välit kasvoivat muutenkin aivan liian suuriksi. Klubin tasoinen joukkue hyödyntää sen armotta”, Hakan kapteeni Niklas Friberg huomasi.

Hakalle on kauden aikana tehty lukuisia helppoja osumia oman boksin sisältä.

”Yhdessä pitäisi sitäkin puolustaa enemmän. Liian usein joku meistä on prässännyt yksin vastustajaa, muut eivät ole tukeneet. Silloin johonkin jää mies vapaaksi, kuten nyt kaikissa Klubin maaleissa.”

Hakan onneksi HJK oli kuitenkin tällä hetkellä maksimaalinen mittari. Menestys Euroliigojen karsinnoissa on nostanut joukkueen itseluottamuksen ja myös pelin tason erittäin korkealle.

”Klubi on sellaisessa iskussa, että sitä vastaan on onnistuttava täydellisesti täydet 90 minuuttia. Ensimmäisessä ottelussa Helsingissä pysyimme kyydissä reilun vartin, nyt reilut 30 minuuttia”, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio viittasi ensimmäiseen kohtaamiseen, joka päättyi Helsingissä 4–1.

Kapteeni Fribergin mukaan Hakan pitää tulevissa otteluissa muistaa pelata yhdessä alusta loppuun.

”Pitää välimatkat sopivina ja tehdä töitä yhdessä. Jokainen tietää, että siten voimme pärjätä ketä vastaan tahansa.”

Kun Haka puolustaa laadukkaasti, silloin se pystyy käyttämään myös suurinta vaarallisuuttaan – nopeata hyökkäämistä pallonriiston jälkeen.

HJK:takin vastaan puhuttavin tilanne tuli, kun Stavros Zarokostas irtosi puolittaiseen läpiajoon. Lucas Lingman repi häntä ensin paidasta ja lopuksi pallo osui boksissa hänen käteensä.

Vähintään selvä vapari jäi viheltämättä – mahdollisesti myös rankkari.

Voiton kannalta tilanteella ei kannata jossitella, mutta heti tilanteen jälkeen tullut HJK:n toinen osuma olisi jäänyt ainakin samalla tavalla syntymättä.

Mitä tapahtui?

Edessä kovien panosten derby

Taistelu miesten jalkapalloliigan ylemmän loppusarjan paikoista huipentuu kolmella viimeisellä kierroksella. FC Haka pitää tällä hetkellä kuudetta sijaa ja tarvitsee vähintään kaksi voittoa jäljellä olevista otteluista. Loput vastustajat runkosarjassa ovat Ilves (Ratinassa), FC Honka (kotona) ja FC Lahti (vieraissa).

Yleisöä: 2434

Entä nyt? Haka kohtaa huikeiden panosten paikallispelissä Ilveksen Ratinassa lauantaina 27. elokuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut