Ilves hävisi vieraskentällä HJK:lle ja menetti mahdollisuutensa ylempään loppusarjaan: ”Työnteko jatkuu”

Ilves on ennen runkosarjan päätöskierrosta seitsemän pisteen päässä kuudetta sijaa pitävästä HPS:sta.

Ilveksen keskikenttäpelaaja Pipsa Saarilahti sai HJK-ottelussa noin puolen tunnin kohdalla hyvän maalipaikan suoraan HJK:n maalin edestä, mutta maalivahti Annika Laihanen torjui sen varmoin ottein.

20.8. 20:36

Aamulehti

Naisten jalkapalloliigan alkusarjan toiseksi viimeinen kierros päättyi tamperelaisittain tympeissä merkeissä.

Ilves matkusti Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi, mutta jo ennen ottelua varmistui, ettei keltapaidoilla ole mahdollisuuksia nousta enää kuuden parhaan joukkueen ylempään loppusarjaan. Runkosarjan kuudetta sijaa pitänyt Helsingin Palloseura voitti alkuiltapäivän kotiottelussaan Oulun Naisfutiksen 2–1 ja sinetöi samalla paikkansa yläloppusarjassa 21 pisteellään.

Kahdeksatta sijaa pitävällä Ilveksellä oli ennen HJK-ottelua seitsemän pisteen matka HPS:aan, ja siihen se myös jäi, sillä Ilves hävisi HJK:lle Töölön jalkapallostadionilla maalein 0–3 (0–2). Seitsemäntenä oleva FC Honka on HPS:sta viiden pisteen päässä.

Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Berg vakuuttaa, ettei loppusarjatilanteen ratkeaminen vaikuttanut Ilveksen esitykseen vieraskentällä.

”Kyllä me keskityimme siihen omaan otteluumme emmekä seuranneet, miten se sarjatilanne etenee. Ihan lähdimme toteuttamaan oman pelin kautta tätä juttua ja hakemaan pisteitä tästä”, hän toteaa.

Ilves oli keskittynyt sarjakakkosen kohtaamiseen valmistautuessaan puolustuspelaamiseen, jossa joukkue Bergin mukaan onnistuikin.

”Lähdimme puolustusvoittoisella taktiikalla niin, että yritimme olla vahva kollektiivi, puolustaa vahvasti yhdessä ja iskeä sitten vastaan. Minun mielestäni siinä onnistuttiin ihan hyvin, mutta vastustajalla oli todella vahvoja yksilöitä, jotka pystyivät niittaamaan tarvittavat maalit”, hän summasi.

HJK meni johtoon jo ottelun kahdeksannella minuutilla hyökkääjä Ria Karjalaisen potkaistua pallon reilusta paristakymmenestä metristä maalin ylänurkkaan. Avauspuoliajan lopussa Karjalainen syötti pallon vielä keskikenttäpelaaja Leonie Pankratzille, joka selvitti Ilves-puolustaja Laura Laurikaisen väliintuloyritykset ja kiskaisi pallon boksin laidalta maaliin.

Toisella puolikkaalla liigan maalipörssin kolmonen Oona Sevenius esitteli vielä omaa osaamistaan pakottamalla Ilves-puolustuksen peruuttamaan keskikentältä boksille ja potkaisemalla pallon sen jälkeen niin vastustamattomasti maalin yläkulmaan, että maalivahti Meri Hämäläisen oli turhaa nostaa edes käsiään ylös.

”Oona Sevenius ja Ria Karjalainen tekivät kyllä näyttävät maalit, kun saivat paikat. Kokonaisuutena pystyimme kyllä puolustamaan ja niitä juttuja toteuttamaankin, mitä harjoiteltiin, mutta se ei tällä kertaa vain riittänyt”, Berg tunnusti.

Valmentajan mukaan Ilves on keskittynyt niin tiukasti pelaamaan ottelun kerrallaan, ettei alaloppusarjaan ole vielä sen tarkempia suunnitelmia. Ensi lauantaina alkusarjan viimeisen kotipelinsä Ilves pelaa poikkeuksellisesti Ratinassa osana seuran Superpäivää, jossa ohjelmassa on myös miesten jalkapalloliigan ottelu Ilves – FC Haka. Berg uskoo, ettei jatkosarjatilanne vaikuta Ilveksen ilmeeseen Ratinassa HPS:aa vastaan.

”Tietysti tässä keräillään itseämme tappion jälkeen, ja sitten työnteko jatkuu normaalisti. Kaikki pisteet merkitsevät edelleen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut