Ilvekseen saapuu pelaaja, jolla on sopimus ukrainalaisseuran kanssa – sotatilanne poikkeussiirron taustalla

Ghanalainen laitapelaaja Najeeb Yakubu siirtyy Ilvekseen.

Ilves vahvisti rivejään Najeeb Yakubulla. Ilveksen päävalmentaja Toni Kalliolla on edessä kova työ saada joukkueen laskusuunta takaisin nousuun.

20.8. 17:21

Aamulehti

Miesten jalkapalloliigassa vaikeassa tilanteessa sijalla yhdeksän oleva Tampereen Ilves vahvisti rivejään ghanalaisella Najeeb Yakubulla.

22-vuotias Yakubu pystyy pelaamaan niin laitapuolustajan kuin laitahyökkääjän paikkaa.

Siirrosta erikoisen tekee se, että Yakubulla on voimassa oleva sopimus Ukrainan pääsarjaseura Vorskla Poltavan kanssa kesäkuuhun 2024 asti.

Sopimus Ilvekseen puolestaan kestää vuoden 2023 kesäkuuhun asti.

Ilves kertoo tiedotteessaan, että Venäjän hyökkäyssodan vuoksi ukrainalaisseurojen pelaajilla on mahdollisuus laittaa sopimuksensa tauolla kesäkuun 2023 loppuun asti ja Ilvekseen siirtynyt Yakubu tämän käytti.

Yakubu on pelannut neljän kauden aikana 62 ottelua Poltavan paidassa ja edustanut seuraa myös Eurooppa-liigassa.

”Pystyn pelaamaan lähes millä tahansa paikalla, mutta eniten olen pelannut vasemmalla laidalla niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä”, Yakubu kertoo Ilveksen kotisivuilla.

Ilves on hankkinut kesän siirtoikkunassa hyökkääjä Adam Larssonin, keskikenttäpelaaja Emmanuel Patutin ja laitapelaaja Yakubun.

”Olemme saaneet nyt pelaajia tarvituille pelipaikoille, joten voimme olla tyytyväisiä tämän siirtoikkunan antiin tähän mennessä”, Ilveksen vt. toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi kertoo.

Yakubu tulee tarpeeseen, sillä Ilves kertoo laitapuolustaja Aapo Mäenpään olevan pitkään loukkaantuneena.

”Yakubu tuo puolustukseemme ja laidalle kaivattua tukea. Hän on näyttänyt myös erinomaisia otteita puolustussuuntaan ja pystyy katkomaan vastustajan hyökkäyksiä taidokkaasti”, Hevonkorpi kuvailee.

Ilves kohtaa sunnuntaina vieraskentällä sijalla kymmenen olevan IFK Mariehamnin, joka myös vahvistui. Joukkue hankki Suomen maajoukkueessa 21 ottelua pelanneen laitapuolustajan Albin Granlundin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut