HJK rynnisti monta askelta kohti Eurooppa-liigan lohkovaihetta – David Brownen hurja kaukolaukaus toi voiton

Silkeborgin topparin ulosajo käänsi Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun Klubille, joka ratkaisi voiton lopun täysosumalla.

HJK:n Atomu Tanaka rynnisti ohi Silkeborgin pelaajasta Tobias Nielsenistä.

18.8. 21:09

HJK otti vahvan esityksen jälkeen monta askelta kohti Eurooppa-liigan lohkovaihetta. Torstain jälkeen se näyttää tavoitettavissa olevalta saavutukselta.

Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu tanskalaista Silkeborgia vastaan päättyi HJK:n hienoon 1–0-kotivoittoon, joka oli samalla kolmas perättäinen nollapeli Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa HJK tarrasi kotikentällään lohkovaiheen paikkaan, kun David Browne täräytti hurjan kaukolaukauksen parista kymmenestä metristä suoraan yläkulmaan.

Kaksitoista minuuttia aiemmin vieraat olivat joutuneet ahdinkoon, kun vieraiden toppari Andre Calisir tuli ulosajetuksi punaisella kortilla hänen revittyään HJK-kärki Malik Abubakarin nurin. Ottelu rupesi viimeistään siinä vaiheessa kääntymään HJK:lle.

Sopivaa aggressiivisuutta

Kuusi kertaa aiemmin HJK on ollut Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella kisaamassa paikasta rahakkaisiin ja kovatasoisiin lohkovaihepeleihin. Vain kerran on tullut jättipotti, kun Mika Lehkosuo johti päävalmentajana HJK:n Eurooppa-liigaan vuonna 2014. Samanlaista suoritusta HJK hakee ensi viikolla Tanskasta.

Avausjakso kotikentällä alkoi Silkeborgin syöttömyllyn pyörähtäessä käyntiin, ja HJK:n tukkiessa puolustustaan kuin varoen varhaista takaiskua. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän HJK:n itsevarmuus kasvoi. Kotijoukkueen pelaajat näyttivät tajuavan, että vastustaja ei ollut suinkaan mahdottoman kova. Se olisi voitettavissa.

Kymmenennellä minuutilla HJK-kärki Abubakarin jatko Murilon keskitykseen näytti osuvan puolustajan käteen. Kaksi minuuttia myöhemmin Atomu Tanaka oli lähellä syöttää Santeri Hostikan maalipaikkaan, mutta ajoitukset eivät aivan näyttäneet menevän kohdalleen kaksikolla.

Parinkymmenen minuutin kohdalla HJK:n Murilo loukkaantui melko vaarattoman näköisessä pallontavoittelutilanteessa. Matti Peltola oli valmiina tulemaan kentälle, mutta brasilialainen laitapakkijärkäle pystyi kuin pystyikin jatkamaan peliä.

HJK oli aika ajoin sopivalla tavalla aggressiivisuutta pallottomana. Klubin keskikentän raataja Santeri Väänänen ja Santeri Hostikka jättivät tanskalaisille mustelmia muistoksi ottelusta. Ottelun ensimmäinen varoitus tuli Silkeborgin topparille Calisirille, jota Hostikka oli hermostuttanut.

HJK lisäsi prässiä

Murilon hankkiman huoltotauon jälkeen HJK sai entistä paremmin otetta pelistä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän itsevarmuutta kotijoukkueen pelaajat näyttivät saavan. Klubi myös prässäsi ylempää kuin ottelun alussa, mikä vaikeutti vieraiden peliä.

HJK:n kärkipelaajana avauksessa aloittanut Abubakari pudotti lukuisia pitkiä syöttöjä omille ja antoi kotijoukkueelle mahdollisuuksia edetä hyökkäyksissä.

28. minuutilla HJK oli todella lähellä avausmaalia, kun Tanaka puski Murilon keskityspallon vain pallonmitan verran ohi maalin takakulmasta.

35. minuutilla Browne rakensi tempokuljetuksellaan maalipaikan, ja Hostikka sijoitti pallon maaliin, mutta hän oli ehtinyt paitsioon. Parin minuutin päästä Browne teki hyvää työtä estäessään puolustuspäässä keskityksen.

Browne räjäytti Töölön

Toisen jakson alussa kotijoukkueen puolustus näytti ajoittain haavoittuvaiselta, mutta Tanakan ja Brownen oikea-aikaiset katkot estivät vieraiden maalipaikat jakson alussa.

Vieraiden toppari Tobias Nielsen otti ottelun toisen varoituksen kaatamalla vastahyökkäykseen päässeen Tanakan tunnin kohdalla. HJK teki ensimmäisen vaihdon tunnin kohdalla, kun Perparim Hetemaj tuli Tanakan tilalle.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Abubakari pääsi puolustajalta karkuun, ja Silkeborgin viimeinen puolustaja Calisir repi hyökkääjän nurin ja sai punaisen kortin.

73. minuutilla HJK:n päävalmentaja Toni Koskela lähetti lisää tuoreita jalkoja kentälle, kun Bojan Radulovic ja Nassim Boujellab tulivat Väänäsen ja Hostikan tilalle. Se tuotti tulosta seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Brownen maaliin painunut kaukolaukaus räjäytti Töölön stadionin huutoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut