Puolivaloilla potkiskellut FC Haka sai oppitunnin IFK Mariehamnilta

Hakan pelaajat pystyivät vain katselemaan IFK Mariehmnin juhlia, kun hyökkääjä De teki kaksi maalia.

7.8. 7:13

FC Haka pelasi mahtavan kesä–heinäkuun ja sai ansaittuja kehuja esityksistään miesten jalkapalloliigassa. Etenkin kiitosta tuli taistelustaan ja lujasta luonteestaan.

Tämän innoittamana Ahvenanmaalle oli matkustanut innokas fanijoukko Valkeakoskelta. Valitettavasti he joutuivat pahasti pettymään suosikkiensa esitykseen.

Hakan toukokuun lopussa alkanut seitsemän ottelun tappioton putki miesten jalkapalloliigassa päättyi lauantaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan maalein 0–2 (0–1).

Liekö makea kotivoitto sarjakärki KuPSista tuonut joukkueeseen vääränlaisia luuloja?

Vai oliko merimatka laivalla Ahvenmaalle niin myrskyisä, että Hakan pelaajat olivat vetelinä vielä IFK Mariehamnia vastaan avauspuoliajalla?

Valkeakoskelaisten pelissä ei toiminut mikään. Syötöt olivat löperöitä ja valtaosa niistä karkasi vastustajalle.

Puolustuspeli oli pääosin vierestä katselua. Kotijoukkue rokotti tästä jo kolmannella minuutilla. Tene Olawale keskitti laidasta ja ahvenmaalaisten brassihyökkääjä puski pallon Hakan verkkoon Seth Saarisen vierestä.

Juuri sillä hetkellä tuli iso ikävä korttitilin täyttymisen takia pelistä puuttunutta topparia Luiyi de Lucasia.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli päättänyt aloittaa ottelun neljän miehen puolustuslinjalla. Uusi systeemi vaikutti huteralta lähes jokaisessa kotijoukkueen hyökkäyksessä.

Haka palasi tuttuun kolmen topparin taktiikkaan 24. minuutilla ja peli hiukan tasoittui, mutta vieraiden hyökkäyspeliin ei vaarallisuutta tullut.

Nousu jäi vajaaksi

Haka on kunnostautunut tällä kaudella nousuillaan tappioasemasta, mutta tällä kertaa edes Tainion tiukka puhuttelu tauolla ei auttanut kuin pieneen rynnistykseen toisen puoliajan alussa.

Seth Saarinen pääsi 48. minuutilla puskemaan Elias Mastokankaan hyvästä keskityksestä, mutta IFK:n maalivahti Yann Fillion venytti kätensä alanurkkaan.

Tuo oli Hakan ainoa läheltä piti -maalitilanne – koko ottelussa.

Hakan uusi hankinta, SJK:sta loppukaudeksi lainattu Jude Arthur vaihdettiin kentälle avauspuoliajalla. Näyttävät teot jäivät odottamaan tulevia kamppailuja.

Tappiosta huolimatta Haka pysyi sarjassa neljäntenä. Eroa seitsemäntenä olevaan SJK:hon ei kuitenkaan ole kuin kolme pistettä.

Lauantain kaltaisella esityksellä haikailut mahdollisesta paikasta eurokentillä voi unohtaa. Muutama samanlainen kyykkäys peräkkäin, niin paikka kuuden parhaan ylemmässä loppusarjasakin voi jäädä haaveeksi.

Toisaalta tämä ottelu voi olla FC Hakalle tarvittava herätys – ja paluu läpi kesän nähtyyn loistoon tapahtuu jo loppukauden kannalta todella tärkeässä ottelussa AC Oulua vastaan perjantaina.

Pirkanmaalaisista paras eilisessä ottelussa oli tamperelainen Juho Nieminen. Hän tuomitsi ensimmäinen ottelunsa päätuomarina jalkapalloliigassa. Hän selvisi iltapuhteestaan hyvin. Tuomiot olivat linjakkaita alusta loppuun.

Mitä tapahtui?

Ohipeli FC Hakalta

Poissaolot näkyivät: Toppari Luiyi de Lucas ja hyökkääjä Stavros Zarokostas olivat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Kaksikon puuttumisella oli yllättävän suuri vaikutus joukkueen peliin. Puolustus muuttui huteran haavoittuvaksi, hyökkäyspelistä katosi yksi tärkeä uhkatekijä.

Reagointi ratkaisee: Olennaista ohipelin jälkeen on, miten joukkue sen yhdessä ja yksilöinä käsittelee. Heikkoja iltoja osuu silloin tällöin yksittäisille pelaajille, mutta lauantaina vaatimaton esitys koski lähes jokaista Hakan pelaajaa. Tämä tappio, jos mikä, on sellainen, josta jokainen Hakan pelaaja voi ottaa oppia. Miten valmistaudun otteluun ja varmistan, etten itse suorita alle oman perustasoni enää kertaakaan tällä kaudella?

Yleisöä: 954

Entä nyt? FC Haka kohtaa ensi perjantaina AC Oulun Tehtaan kentällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut