Ilves tarvitsee nyt kunnon ryhtiliikettä kentällä ja ripeyttä toimistolla – Ylempi loppusarja edellyttää ryhmän vahvistamista

”Tämä on meidän taso tällä hetkellä”, Ilves-kapteeni Petteri Pennanen täräytti VPS-tappion jälkeen.

Ilves-maalivahti Rasmus Leislahti (vasemmalla) sai kaivaa pallon maalistaan kolmesti avausjaksolla VPS:ää vastaan.

6.8. 18:47

Ilveksen miesten jalkapalloliigajoukkue elää nyt kauden vaikeimpia aikoja.

Toni Kallion luotsaama tamperelaisryhmä kärsi lauantaina ruman 0–3-vierastappion Vaasan Palloseuralle ja jäi ilman voittoa jo viidennessä peräkkäisessä kamppailussa.

Samalla toive ylempään loppusarjaan pääsystä koki pahan kolauksen.

Kuuden parhaan joukkoon nousu vaatii Ilvekseltä tuntuvan tasonnoston runkosarjan päätöskierroksilla.

Eikä loppusuora ole todellakaan helppo: Honka (kotona), IFK Mariehamn (vieraissa), Haka (kotona), KuPS (vieraissa) ja Inter (kotona). Lisäpisteet ovat erittäin tiukassa.

”Pitää olla rehellinen ja myöntää kiertelemättä, että tämä on meidän taso tällä hetkellä. Nyt on tasonnoston paikka kaikilla sektoreilla”, Ilveksen kapteeni Petteri Pennanen painotti.

Tämä tarkoittaa ensisijaisesti pelaajia, mutta myös valmentajien ja johdon pitää kantaa oma vastuunsa. Tuloksentekoon kykenevä kokoonpano on löydettävä pikimmiten – suoraan sanottuna ensi lauantaihin mennessä.

VPS-peli karkasi Ilveksen käsistä jo ensimmäisellä jaksolla kahden lepsusti puolustetun kulmapotkun ja yhden karmean harhasyötön (Tuco) seurauksena.

Edellisissä kamppailuissa toistui ikävästi sama kaava – Ilves ei pystynyt turvaamaan johtoansa loppuhetkien paineessa.

”On selvää, että kokemuksesta olisi apua, kun pelataan johtoasemassa. Valitettavasti joudumme taistelemaan tällä hetkellä aika ohuella miehistöllä, kun vielä Mäenpään Aapo loukkaantui. On hyväksyttävä realiteetit ja yritettävä tulla toimeen niillä kavereilla mitä on”, Kallio painotti.

Vahvistuksia haetaan

Siirtoikkuna on nyt auki. Ilves on etsinyt vahvistuksia kuumeisesti jo pari viikkoa, mutta vielä ei ole tärpännyt.

Vaihtoehdot vähenivät entisestään heinäkuun puolivälissä, kun lainalla ollut keskikenttäpelaaja Axel Vidjeskog palasi KuPSin vahvuuteen.

Heinäkuun puolivälissä hankittu Adam Larsson on todistanut täsmähankintojen arvon. Ruotsalainen on tuonut uutta värinää Ilveksen kärkeen. Larsson jaksoi yrittää myös Vaasassa.

”On selvää, että meidän pitää löytää lisää kaksinkamppailuvoimaa ja -tahtoa. Myös Lahden tasoitusosuma tuli kulman jälkitilanteesta”, Kallio tuumi.

Ryhtiliikettä kaipaa koko joukkue, kuten Pennanen totesi. Nyt pelaajat käpertyvät liian herkästi kuoreensa ja siirtävät vastuuta vieruskavereille. Sen sijaan kaivattaisiin esimerkkiä tyyliin ”anna pallo tänne, menen vaikka vastustajan läpi ja survon pallon maaliin”.

VPS pääsi juhlimaan kotiyleisönsä edessä.

MITÄ TAPAHTUI?

Pahkasalo kuritti Ilvestä

Ratkaisija: VPS rokotti Aleksi Pahkasalon kahdesta identtisestä kulmapotkusta. Ensimmäinen keskitys johti Mikael Alménin käsivirheeseen ja Kalle Multasen viimeistelemään rankkariin. Toinen pallo painui Juhani Pikkaraisen puskemana ylänurkkaan. Perään Pahkasalo rokotti itse Tucon karmean pallonmennetyksen jälkeen.

Vihdoinkin: VPS nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa vihdoin kahdeksannella yrittämällä. Alla oli kaksi tasapeliä ja viisi tappiota.

Haaste kovenee: Ilves saa ensi lauantaina vieraakseen tulikuuman Hongan. Espoolaisjoukkue on kuronut kärkikaksikon KuPS–HJK etumatkan kiinni ja noussut kuin varkain mestaruustaistoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut