Ilves päätti voitottoman putkensa – Taktinen muutos ja EM-kisatauko ovat tuoneet maalintekoon tehoja oikeaan aikaan

Ilves voitti NJS:n naisten jalkapalloliigassa 4–2 ja otti tyädet pisteet seitsemän pelin tauon jälkeen.

Ilveksen Anna Olmala uurasti Ilveksen takalinjoilla täydet minuutit NJS-voitossa. Kuva PK-35 Vantaa -ottelusta.

30.7. 19:54

Aamulehti

Tampereen Ilveksen pelaajien suut kääntyivät maireaan hymyyn lauantaina Klaukkalassa. Naisten jalkapalloliigassa Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi matkannut Ilves palasi voittojen tielle seitsemän voitottoman pelin jälkeen, kun sarjan viimeinen NJS kaatui maalein 4–2 (1–1).

”Ottelussa voi olla tyytyväinen kahteen asian: tuli kolme pistettä ja saatiin maaleja tehtyä neljä kappaletta”, tiivisti pelin annin Ilveksen päävalmentaja J-P Berg, joka oli tyytyväinen etenkin Ilveksen avausjakson esitykseen.

Voitto todellakin oli Ilveksen päätavoite. Sarjanousija NJS on vielä ilman voittoja ja edellinen tehty maali oli toukokuulta, kunnes Ilves-pelaajan oma maali avausjaksolla päätti putken.

”Paremminkin on varmaan pelattu, mutta ei ole tullut pisteitä. Tehtiin se, mitä pitikin. Puhuttiin, ettei tarvitse olla maailman paras peli”, Berg pohjusti.

Heta Olmala teki Ilveksen kaksi ensimmäistä maalia, Silja Tuominen tälläsi vapaapotkusta upeasti yläriman alle tärkeän 3–1-maalin ja Pipsa Saarilahti teki neljännen karusta kotijoukkueen virheestä. Olmala ja Tuominen johtavat Ilveksen sisäistä maalipörssiä kolmella tehdyllä maalilla.

Ilves käytti tehokkaasti NJS:n puolustuksen virheet hyväkseen. Alkukaudesta maalinteko oli tuskaista, mutta edellispelissä PK-35 Vantaata vastaan osumia tuli jo kaksi. Suunta vaikuttaa lupaavalta, kun Ilves yrittää vielä kurottaa kuuden joukkoon ylempään jatkosarjaan. Sijoitus on kahdeksas ja eroa kuudentena olevaan HPS:ään on kolme pistettä.

”Pitkä maaottelutauko käytettiin maalinteon treenaamiseen, murtautumisen ja nyanssien hiomiseen. Näyttää, että ollaan saatu siirrettyä sitä treeneistä peleihin. Muokattiin hyökkäysvaiheen ryhmitystä hyökkäävämmäksi”, Berg kertoi taktisesti toimivista viilauksista.

Ilveksen kokoonpano on elänyt sairasteluiden jälkeen ja ennen NJS-ottelua pelipäivän aamuna tuli vielä poisjääntejä. Berg esitti suuret kiitokset kentällä uurastaneille pelaajille.

”Oli hieno taistelu pelaajilta. Voitto maistuu joukkueelle todella hyvälle ja pisteet olivat kyllä todella tärkeät.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut