Kakkosen tamperelaisjoukkueet ovat hyvissä asemissa kovatasoisessa lohkossa – paikallispelien merkitys korostuu kauden jälkipuoliskolla

Ilves-Kissat johtaa B-lohkoa tasapisteissä Klubi 04:n kanssa. Tampere United on nousijajoukkueena tyytyväinen saamaansa pistemäärään. Ilves/2:n pelien hallinta ei ole vielä konkretisoitunut tuloksiin.

Ilves-Kissat on jaetulla kärkipaikalla miesten Kakkosen B-lohkossa kauden avauspuolikkaan jälkeen.

28.7. 20:22 | Päivitetty 28.7. 22:00

Kakkosen B-lohko ei ole pettänyt odotuksiin nähden. Lohkon tasaisuudesta kertoo, että sarjan toiseksi viimeisenä olevalla Ilves/2:llakaan ei ole kärkipaikkaan matkaa kuin 11 pistettä.

Ilves-Kissat on 14 ottelun jälkeen lohkon kärkipaikalla 25 pisteellä, tasapisteissä Klubi 04:n kanssa. Edellisessä ottelussaan joukkue esitti tavallaan tiivistelmän kaudestaan, kun kolmen maalin johto Klubin vieraana Töölön stadionilla kääntyi lopulta tasapeliksi.

Päävalmentaja Mikko Innanen kertoi Ilves-Kissojen verkkosivuilla, että peliesityksestä Helsingissä voi ottaa uskoa loppukauteen:

“Sarjan kovin vastustaja vieraskentällä, mistä ei kukaan vielä ole pisteitä saanut, niin kova suoritus. Pelissä oli kauden kovin tempo, mutta jos Töölössä tehdään neljä maalia, niin pärjätään ketä vastaan vaan. Nukahduksista kaveri rankaisi. Sama uskallus pelata, niin saamme pisteitä jatkossakin.”

Tampere United on viidentenä, mutta vain kahden pisteen päässä naapuristaan pelin vähemmän pelanneena. Sarjanousija onkin yllättäjien joukossa pysyttyään kauden ensimmäisen puolikkaan kärjen tahdissa. Edellisessä kotiottelussa kuitenkin päättyi yli kahden vuoden tappioton jakso kotipeleissä.

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoi ennen FC Jazz-ottelua Aamulehden suorassa lähetyksessä kauden ensimmäisestä puolikkaasta:

“Kyllähän meidän nousijajoukkueena täytyy tyytyväinen tuohon pistemäärään olla, vaikka pelin taso ei aina ole ollut mitä haluttaisiin. Varmaan meillä on jopa enemmän pisteitä mitä oltaisi ansaittu”, totesi Listenmaa.

Kissat ja United kohtaavat vielä Kaupissa 2.9. pelattavassa ottelussa, jonka merkitys voi olla massiivinen.

Ilves/2 puolestaan on sarjataulukon väärässä päässä. Joukkue on monesti hallinnut pelejään, mutta tulokset ovat jääneet saamatta keskittymisen herpaantuessa.

Joukkuueessa on kuitenkin lukuisia onnistujia. Esimerkiksi kapteeni, laitapuolustaja Lauri Rasinen on parantanut otteitaan viime kaudesta. Peliminuutteja miesten jalkapalloliigassa saaneet pelaajat, kuten Baddredine Bushara, ovat nousseet Kakkosessa ratkaisevaan rooliin.

Bushara kertoi kesäkuussa Aamulehden suorassa lähetyksessä, että kausi on henkilökohtaisella tasolla mennyt hyvin:

“Hyvä, että saa minuutteja Veikkausliigassakin. Ihan hyvä kausi ollut, kun (U18) maajoukkueessakin on tullut hyvin pelattua. Pitää vielä täällä saada onnistumisia, niin kaikki menee hyvin.”

Ilves/2 pelaa elokuussa kaksi peräkkäistä paikallispeliä, kun joukkue isännöi Kissoja 7.8. ja 15.8 Tampre United saapuu Kauppiin. Tulokset paikallispeleistä ennen otteluita EPS:aa vastaan vieraissa ja kotona voivat olla kriittisiä.

Oikaisu 28.7.2022 kello 22.00: Jutussa luki aluksi virheellisesti, että Tampere Unitedin tappioton jakso kotipeleissä kesti lähes kaksi vuotta, kun se todellisuudessa kesti yli kaksi vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut