Tulos oli tuttu, mutta Ilveksen pelissä on jo hyviä pilkahduksia: ”Yleensä olemme olleet pahasti puolustusmoodissa”

Ilves esitti sunnuntaina kauden parhaita hyökkäysotteitaan, mutta se ei riittänyt PK-35 Vantaata vastaan kuittaamaan puolustuspään erheitä.

Ilves hävisi PK-35 Vantaalle naisten jalkapalloliigassa sunnuntaina maalein 2–4.

24.7. 22:04

Ilveksen naiset esittävät kauden parasta hyökkäyspeliään naisten jalkapalloliigan ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Ilves palasi pelikentille EM-kisatauolta.

Valitettavasti puolustuksessa sattui kohtalokkaita virheitä ja sarjakakkonen vei sarjapisteet maalein 4–2 (1–0).

Ilveksen kausi on kulminoitunut pitkälti juuri liian helppojen maalien vastustajille antamiseen. Voittaminen on todella vaikeaa, jos omiin menee keskimäärin lähes kolme osumaa ottelussa.

Vastaavasti oma maalinteko on ollut tuskaista, kun vastustajan verkko on venynyt 13 pelissä vain 12 kertaa.

Ilves olisi helppo tuomita pelkkien tilastojen valossa sarjan kellarikerrokseen. Joukkueen pelissä oli kuitenkin sunnuntaina paljon myönteisiä merkkejä.

Musta minuutti kaatoi

Ilves loi avauspuoliajalla todella monta hyvää tekopaikkaa. Lähimpänä osumaa oli Laura Laurikainen, joka puski kulman jälkitilanteesta pallon ylärimaan.

Hyviä tontteja viimeistelyyn oli myös Sofia Määtällä, Aino Rasisella ja Heta Olmalalla.

Ratkaiseva päättäväisyys kuitenkin puuttui. Laukaukset suuntautuivat Irea Virtasen hanskoihin.

Ilveksen puolustus nukahti kerran ja Karoliina Autio pääsi puskemaan Netta Koson keskityksestä avausosuman.

PK-35 Vantaan maalivahti Irea Virtanen Espejo pysäytti Ilveksen Sofia Määtän maalintekoaikeet.

Toisen puoliajan alussa loistavan ottelun pelannut laitapuolustaja Sofia Laine nosti Ilveksen tasoihin komealla laukauksellaan.

Musta minuutti reilun tunnin jälkeen ratkaisi ottelun voittajan. Vieraiden Jenna Saarinen puski ja perään Anna Vlasoff laukoi pallon ohi Ilves-vahti Meri Hämäläisen. PK-35:n neljäs osuma kimposi omiin muuten loistavasti pelanneen toppari Anna Olmalan jalasta.

Ilveksen henkinen selkäranka ei katkennut, vaan joukkue painoi pelin vastustajan päätyyn.

Kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Nella Kettunen kavensi loppuluvuiksi 2–4.

”Yleensä olemme olleet pahasti puolustusmoodissa sarjan kärkijoukkueita vastaan. Nyt pystyimme luomaan jopa enemmän maalipaikkoja kuin PK-35. Siihen ja jokaisen pelaajan taisteluilmeeseen olen todella tyytyväinen”, Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Berg summasi.

Murtautumista treenattu

Joukkue on harjoitellut viime viikot murtautumista – ja se todella näkyi kentällä.

”Valitettavasti annoimme muutaman halvan maalin. Kokonaisuutena tässä pelissä oli paljon hyvää. Turhat ja helpot virheet pois tulevissa otteluissa, niin tavoitteenamme oleva yläloppusarjapaikka on vielä mahdollinen.”

Ilves kohtaa seuraavaksi sarjan hännillä olevat NJS:n ja ONSin.

Tilannekatsaus

Mitä Ilveksen pitää parantaa?

Ilveksen toppari Anna Olmala näytti PK-35 Vantaata vastaan esimerkkiä vaadittavasta kaksinkamppailuvoimasta.

Puolustuspeli:

Ilveksen puolustuksen suurin kehityskohde on kaksinkamppailuihin meneminen. Kaikkialla kentällä. Liian usein Ilves-pelaajat jättävät vastustajalle sen ratkaisevan metrin tai kaksi tilaa tehdä haluamiaan ratkaisuja.

Joukkue pelaa kyllä hyvin muodossa, mutta vastustajan pysähtyessä paine pallolliseen pitäisi olla nopeampaa. Toppari Anna Olmala näytti tästä hyviä malliesimerkkiä PK-35:tä vastaan voittamalla lähes jokaisen kamppailunsa.

Hyökkäyspeli:

Samaa ryminää ja päättäväistä pyrkimystä on varaa parantaa murtautumisessakin. Nytkin monta selkeää haastopaikkaa ohittaa vastustaja rangaistusalueen ulkopuolella jäi käyttämättä.

Myös viimeistelystä puuttui määrätietoisuutta. Jos tätä löytyy tulevissa otteluissa, llveksen syksystä voi tulla tuloksellisesti aivan erilainen. Tehokkuuteen auttaa todennäköisesti myös tärkeiden runkopelaajien, kuten Jenni Kantasen, Armi Heikkilän, Emmaliina Tulkin ja Lotta Lähteenmäen paluu kokoonpanoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut