Hallitsevan Euroopan mestarin kisat päättyivät puolivälieriin – Ranska pudotti Hollannin EM-turnauksesta

Ranska teki voittomaalinsa jatkoajalla rangaistuspotkusta.

Ève Périsset laukoi Ranskan voittomaalin.

24.7. 7:57

Ranska voitti Hollannin jatkoaikamaalinsa turvin 1–0 jalkapallon naisten EM-kilpailuiden puolivälierässä Englannissa. Voitto toi Ranskalle paikan turnauksen neljän parhaan joukossa.

Ranska hallitsi ottelua jo varsinaisella peliajalla, mutta maalinteossa joukkue ei onnistunut. Hollannin puolustustaistelussa maalivahti Daphne van Domselaar venyi useampaan loistotorjuntaan ja muutaman kerran hän sai apua joukkueen topparilta Stefanie van der Gragtilta. Van der Gragt torjui yhden Ranskan tilanteen avauspuoliajalla aivan maaliviivalta.

Jatkoajallla Ranska sai rangaistuspotkun, joka lopulta toi joukkueelle tarvittavan maalin. Puolustaja Ève Périsset laukoi itsestään katsottuna vasemmalle puolelle, eikä van Domselaar ehtinyt pallon tielle. Maali syntyi ottelun 102. minuutilla. Rikettä ei tuomittu pelitilanteessa, mutta rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

Hollanti ei pystynyt enää tasoittamaan vaan joutui tyytymään tappioon. Ranskalla oli tilaisuuksia lisätä johtoaan, kun Hollanti nosti riskitasoa. Lisämaaleja ei nähty toiseenkaan päätyyn.

Hollanti oli kisoissa mukana hallitsevana Euroopan mestarina, mutta tällä kertaa joukkueen taival päättyi puolivälieriin. Myös toinen viime kisojen finaalijoukkue Tanska on jo pudonnut turnauksesta.

Aiemmin välieräpaikat ovat varmistaneet Englanti, Saksa ja Ruotsi. Välierät pelataan tiistana ja keskiviikkona, loppuottelu on ohjelmassa ensi viikon sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut