Hakan maanantai-ilta huipentui viime sekuntien voitto-osumaan – Tulikuuman maalitykin pusku räjäytti koko Tehtiksen ja palautti mestaruusvuosien tunnelman

Valkeakoskelaisjoukkue nousi 3–2-voittoon Interistä ja kipusi sarjataulukossa jo neljänneksi.

Haka vietti Tehtaankentällä riemukasta maanantai-iltaa.

18.7. 22:01

Valkeakoski

Tulikuuma skotlantilaishyökkääjä Lee Erwin kruunasi Valkeakosken värikkään liigaillan.

Erwin puski Hakan voitto-osuman Oliver Whyten antamasta sivuvaparista lisäajan kolmannella minuutilla ja herätti yleisössä samantyyppisen hurmoksen kuin joskus mestaruusvuosina.

Haka otti Erwinin maalilla riemukkaan 3–2 (1–1) -kotivoiton ja nousi liigataulukossa jo neljänneksi.

”Tuli huikea fiilis, kun koko Tehtis räjähti. Oli mahtavaa, kun porukkaa niin paljon”, Hakan maalivahti Aatu Hakala tunnelmoi.

Kun pallo painui verkkoon, suurin osa reilusta kahdesta tuhannesta katsojasta hurrasi äänensä käheäksi ja taputti kätensä punaiseksi.

”Pitää olla tosi tyytyväinen, kun pystyimme kairaamaan voiton kahden helpohkon maalin jälkeen. Ja mikä makeinta – ratkaisemaan viime sekunneilla”, Hakala hehkutti.

Huikea loppu huojensi melkoisesti Hakalan mieltä. Sen huomasi päätösvihellyksen soidessa, kun Hakan veskari polvistui kentän pintaan ja kiitti korkeampia voimia.

Hakalan tapahtumarikkaaseen iltaan mahtui paljon. Viimeisestä tilanteesta ratkennut voitto oli tietysti illan helmi, mutta ensimmäisen jakson lopun rankkaritorjunta nousi samaan kategoriaan.

Haka-vahti pysäytti komeasti Interin kirkkaimman tähden Petteri Forsellin vedon. Forsell luonnehti laukaustansa hiukan nössöksi.

”Olisi pitänyt ampua vähän kovempaa ja sijoittaa pallo lähemmäksi kulmaa. Potkutekniikka olisi riittänyt kyllä”, Forsell heitti.

Forsellin mestarillinen pallonhallinta teki niin suuren vaikutuksen, etteivät edes Tehtaan kentän herkimmät arvostelijat huudelleet kentän parhaalle pelaajalle. Myös Hakan luotsi Teemu Tainio antoi julkisen tunnustuksen taikurille.

Hakala joutui kaivamaan kaksi Forsellin ampumaa palloa selkänsä takaa.

Ensimmäinen veto painui sisään ylähirren kautta ja jätti Haka-vahdin voimattomaksi. Paikka avautui, kun Forsell katkaisi Janne-Pekka Laineen poikittaissyötön Donaldo Ackalle. Kohtalokas menetys tuli juuri sillä alueella, missä pitäisi olla poikkeuksellisen valpas.

Toinen takaisku olisi kaivellut Hakalaa varmasti, jos peli olisi päättynyt toisin. Forsellin veto painui verkkoon reilusta 30 metristä.

”Se laukaus olisi pitänyt torjua, mutta onneksi otettiin voitto kotiin”, Hakala muotoili.

Forsellin vaarallisuus oli valkeakoskelaisten tiedossa, mutta...

”Silti se pääsi tuikkaamaan pari maalia.”

Takaisin Erwiniin. Hakan kultakimpale on liigan vaarallisin viimeistelijä. Skotlantilainen johtaa maalipörssiä kymmenellä osumalla.

Tainio vakuutti jo aiemmin, ettei mies lähde joukkueesta mistään hinnasta kesken sopimuskauden. Näin sopii toivoa Hakan puolesta, sillä joukkueella on nyt kovempi tykki kuin aikoihin.

Erwin voi tahdittaa Hakan parhaimmillaan vaikka eurokentille.

Maanantai-illan tähtihetket olivat suurta taidetta. Ensin Erwinin vapaapotku kaartui taivaallisesti muurin yli suoraan ylänurkkaan. Viime hetkien ratkaisuosumat ovat aina tarunhohtoisia tekotavasta riippumatta.

”Meille on tehty paljon erikoistilannemaaleja. Nyt teimme itse kaksi”, Tainio riemuitsi.

MITÄ TAPAHTUI?

Ojala osui vihdoin

Vihdoinkin! Salomo Ojala viimeisteli kauden ensimmäisen liigaosumansa Interin verkkoon. Pääsarjamaalit jäivät yhteen myös viime vuonna. Taannoin hyökkääjä voitti Ykkösen maalikuninkuuden ja tahditti Hakan liigaan onnistumisillaan. Ojala oli joukkueen ykköstykki myös ensimmäisellä liigakaudella.

Väki liikkeelle: Haka kokosi kauden toiseksi korkeimman yleisömäärän (2011) ja ylitti kahden tuhannen rajan toisen kerran. Huhtikuun lopun HIFK-kamppailu veti lehtereille 2240 katsojaa.

Kalavelat maksuun: Haka lähtee lauantaina Vaasaan maksamaan kalavelkoja. Valkeakoskelaisjoukkue hävisi toukokuisen kotiottelunsa Vepsulle 0–2.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut