Hyvät ystävät Petteri Pennanen ja Matej Hradecky järjestivät uskomattoman ilotulituksen – Ilveksen kapteeni ei voinut muuta kuin naureskella

Ilves ja SJK hemmottelivat Seinäjoen liigayleisöä peräti kuuden maalin karkeloilla.

Ruotsalaishyökkääjä Adam Larssonin liigadebyytti Ilveksessä herätti lupauksia.

17.7. 20:22

Voi herranjumala, mikä veto!

Silmiä piti hieraista muutamaan otteeseen, kun Ilveksen kirkkaimman tähden Petteri Pennasen tykki painui 25 metristä Seinäjoen Jalkapallokerhon verkkoon.

Liigakamppailulle ei osannut edes kuvitella komeampaa loppua.

Niinpä reilua kymmentä minuuttia myöhemmin tuli epätodellinen olo, kun SJK:n . topparin Matej Hradeckyn lähettämä pommi toi tulosta vielä kauempaa.

Arvio 30 metristä ei ole tippaakaan ylimitoitettu.

Näin SJK:n ja Ilveksen kohtaaminen päättyi poikkeuksellisen värikkäiden ja viihdyttävien vaiheiden jälkeen 3–3-tasapeliin.

”Oma veto lähti hyvin, mutta kaveri pani vielä paremmaksi. Kaikki krediitit siitä. Se oli huikea pommi”, Pennanen päivitteli.

Pennanen ja Hradecky ovat hyviä ystäviä keskenään. Niinpä he pääsivät herkuttelemaan yhdessä dramaattisen pelin hienoimpia hetkiä.

”Ei siinä voinut muuta kuin naureskella pelin jälkeen. Kun kaveri tasoittaa tuollaiselle vedolla, on turha lähteä syyttelemään ketään. Annetaan arvo sinne minne se kuuluu”, Pennanen kehui.

Taisi olla unelmaveto sinultakin?

”Kaikki maaliin menevät vedot ovat unelmavetoja... Lahtea vastaan tuli samantyyppinen, mutta toki vähän lähempää.”

Pennanen pääsi virittämään pommiansa kaikessa rauhassa.

”Kun yrittää kauempaa, välillä saattaa jäädä yllättävän paljon tilaa.”

Ilves joutui pelaamaan lopussa reilut 20 minuuttia vajaalla Mikael Alménin lennettyä suihkuun toisen varoituksen jälkeen. Pennasen johto-osuma tuli tänä aikana, mutta SJK:n paine oli liikaa.

Loppuminuuteilla seinäjokelaisilla oli pari paikkaa voittoonkin. Siihen nähden Ilves voi olla tyytyväinen pisteeseen.

”Lopputulos taisi olla oikeutettu, vaikka päätöshetkien takaisku harmittaa aina. Saimme luotua tekopaikkoja aika paljon, mutta toisaalta päästimme kaksi ensimmäistä maalia turhan helposti.”

Ruotsalaishyökkääjä Adam Larssonin liigadebyytti herätti lupauksia. Larsson liikkui sähäkästi ja hakeutui ahnaasti tekopaikkoihin. Kova yritys palkittiin toisen jakson alussa, kun hän liukui Aapo Mäenpään keskityksen verkkoon.

”Startti vaikutti oikein hyvältä. Heti maali ja pari muutakin paikkaa. Larsson auttaa meitä varmasti”, Pennanen arvioi.

Myös Tuco osui edellisvuosilta tutulla kentällä. Kamerunilaishyökkääjä sijoitti Pennasen tarjoileman pallon verkkoon ja tuuletti osumaa hyvin hillitysti – kuten etikettiin kuuluu.

”Nämä olivat tärkeitä onnistumisia, sillä pitkässä juoksussa onnistumisia odotetaan pääsääntöisesti hyökkääjiltä.”

Ylemmän jatkosarjan paikoista käydään rajua kilpailua monen joukkueen kesken. Käytännössä KuPS, HJK ja Honka vievät kolme paikkaa, kolme jää muille. Ilves on tällä hetkellä viidentenä, mutta pisteen päässä kärkkyvät Inter ja Haka ovat pelanneet ottelun vähemmän.

”Tässä vaiheessa kaikki pelit ovat isoja.”

Ilves saa seuraavaksi vieraakseen HJK:n.

”Klubia vastaan on aina hieno pelata, mutta jaossa ei ole sen enempää pisteitä kuin HIFK-ottelussa.”

Ilveksen ilme oli nyt parempi kuin vähään aikaan.

”Kävimme Oulu-tappion jälkeen asioita läpi enemmän kuin yleensä. Etsimme vastauksia moniin kysymyksiin – ja löysimme niitä”, Pennanen summasi.

Katso tallenne ottelusta: aamulehti.fi/live.

MITÄ TAPAHTUI?

Alménilla oli vaikeata

Vaikea peli: Ilveksen toppari Mikael Almén on esiintynyt edukseen tällä kaudella, mutta sunnuntai oli hänelle tuskainen. SJK:n avausosuma meni Alménista verkkoon. Sen jälkeen tuli kaksi keltaista korttia – ja jälkimmäistä seurasi luonnostaan ulosajo.

Heti syöttö: Ilveksen keskikenttäpelaaja Noel Hasa pelasi kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa (22) ja kirjasi heti syöttöpisteen Petteri Pennasen osumaan. Viime vuonna liigaminuutteja kertyi 23.

Klubin kimppuun: Ilveksen liigataival jatkuu lauantaina kotiottelulla suurta ja mahtavaa HJK:ta vastaan. Kamppailu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut