Jalkapallon naisten EM-kisojen yleisöennätys rikkoutui Englannissa jo turnauksen puolivälin kohdilla

Kahden lohkokierroksen eli 16 EM-ottelun jälkeen turnauksen kokonaisyleisömäärä oli lähes 250 000 katsojaa.

EM-kisat potkaistiin käyntiin ennätysyleisön edessä, kun 68 871 silmäparia saapui seuraamaan Englannin ja Itävallan välistä avausottelua Old Traffordille.

15.7. 18:48

Englannissa pelattavan jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen yleisöennätys rikkoutui jo 15 ottelua ennen turnauksen päättymistä, kun Ranska ja Belgia päättivät alkulohkojen toisen kierroksen torstai-iltana.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi turnaussivuillaan, että D-lohkon ottelun myötä EM-turnauksen yleisömäärä ylitti Hollannissa viisi vuotta sitten tehdyn katsojaennätyksen (240 055 katsojaa).

Rotherhamissa pelattua Ranskan ja Belgian ottelua seurasi paikan päällä 8 173 katsojaa. Kahden lohkokierroksen eli 16 EM-ottelun jälkeen turnauksen kokonaisyleisömäärä oli 248 075.

Yleisöennätys jo avauspelissä

EM-kisat potkaistiin käyntiin ennätysyleisön edessä, kun 68 871 silmäparia saapui seuraamaan Englannin ja Itävallan välistä avausottelua Manchesterin Old Trafford -stadionille.

EM-kisojen aikaisempi yksittäisen ottelun yleisöennätys oli vuodelta 2013, kun reilut 41 000 katsojaa todisti Saksan ja Norjan välistä loppuottelua Tukholman kupeessa Solnassa.

Suomen ja Espanjan välisessä alkulohko-ottelussa rikottiin jälleen ennätys, kun Milton Keynesin stadionille kertyi yleisöä 16 819 henkeä.

Kokonaismäärä oli ennätys naisten EM-turnauksen otteluissa, joissa järjestäjämaa ei pelaa ja jotka eivät olleet loppuotteluita. Kyseinen ennätys rikkoutui reilu vuorokausi myöhemmin ottelussa Hollanti–Ruotsi, jota seurasi Sheffieldissä 21 342 katsojaa.

EM-turnauksessa odotetaan ennätysyleisöä vielä loppuotteluun, joka pelataan 31. heinäkuuta Lontoon Wembleyllä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut