Seuraava kuukausi on kriittinen Ilvekselle ja Hakalle – Tämän vuoksi tuloskäyrä on pakko saada ylös

Europelit ovat Ilveksen ja Hakan mestaruus tällä kaudella. Jos jompikumpi pirkanmaalainen sinne haluaa, seuraava kuukausi on käytettävä hyödyksi ja kesän siirtomarkkinoilla oltava hereillä.

Ilveksen ja Tuomas Ollilan edellinen ottelu AC Oulua vastaan oli vaikea: toinen kotitappio putkeen maalein 0–2.

17.7. 8:00 | Päivitetty 17.7. 14:12

Aamulehti

Ilveksellä ja Hakalla on tulossa miesten jalkapalloliigassa jopa kauden tärkein kuukausi. Seuraavien viiden ottelun aikana kumpikin voi hävitä paljon tai ansaita loistoasemat loppukauteen.

Kesätauko oli ja meni ja ottelutahti alkaa kiihtyä. Molemmilla on yhdeksän ottelua jäljellä runkosarjaa ja sen jälkeen sarja jaetaan keskeltä kahtia.

Ilves on juuri nyt paremmalla puolella eli kuudes, Haka tasapisteissä seitsemäs.

Seuraavan kuukauden aikana molemmat pelaavat viisi peliä. Panokset sarjan keskikastissa ovat juuri nyt hurjat. Sijat 5–10 ovat vain kolmen pisteen sisällä ja vain kärkikolmikko ja sarjajumbo HIFK ovat hieman enemmän erottuneet isosta keskimassasta.

Hakalle seuraava kuukausi on erityisen tärkeä, sillä koskilaiset pelaavat neljästi pahimpia kilpailijoitaan sijoilla 5–10 olevia Interiä, VPS:ää, IFK Mariehamnia ja AC Oulua vastaan. Ilves kohtaa keskikastista SJK:n ja VPS:n.

Mikä tarkalleen on seuraavan kuukauden panos?

Kuuden joukkoon pääsy takaisi varman sarjapaikan ilman mitään syksyistä pelkoa. Se myös toisi väylän pelata jopa mitalista, mutta ainakin paikasta Euroopan kentille. Alemman jatkosarjan viimeinen pääsee vielä haastamaan viimeisestä europaikasta sarjakauden jälkeen, mutta tie on huomattavasti vaikeampi.

Europaikka on merkittävä asia suomalaisseuroille. Kansainvälisten pelien tuomat mahdolliset rahavirrat ovat iso lisä ja mahdollisuus joukkueille ja sen vuoksi Eurooppaan niin kovaa pyritään. Varsinainen mestaruus on jo karannut eikä se realismia ollut kummallekaan – loppukauden mestaruus olisi pirkanmaalaisille saavuttaa europaikka ensi kaudeksi.

Panos kiteytyy juuri siihen, mistä asemista joukkueet pääsevät runkosarjan loppuun pelaamaan ylemmän jatkosarjan eli kuuden parhaan paikoista.

Jos seuraava kuukausi menee vihkoon, voi peli olla jo lähes pelattu, koska sarja on niin tasainen. Jos puolestaan voittoputki pärähtää päälle, jopa kolmantena oleva Honka on vielä saavutettavissa Hakalla ja Ilveksellä.

Kumpikaan ei ole varsinaisesti huonossa vireessä, mutta nyt tuloskäyrä on saatava tasaisesta positiiviseksi eikä pitkiä notkahduksia voi tulla.

Molemmat ovat olleet tuloksellisesti epätasaisia. Haka on pelannut neljä edellispeliä tappioitta, mutta myös voittoputket ovat karttaneet. Ilveksen kannalta huolestuttavaa on kaksi peräkkäistä kotitappiota Ratinassa.

Ilveksen seuraavat kotipelit ovat HJK ja Honka, joten parannusta ei välttämättä ole luvassa.

Siirtoikkuna on Suomessa auennut ja Ilves on jo reagoinut. Hyökkäyspäässä palaset vaihtoivat päikseen, kun Jorn Vancamp lähti ja Adam Larsson saapui.

Ilves toivoo, että tehokas Kai Meriluoto jatkaa eikä esimerkiksi palaa loukkaantumisista kärsineeseen HJK:hon lainaltaan.

Ilves kaipaisi lisävoimaa keskikentälle. Vaikka Axel Vidjeskog jatkaisi, ei lisäjaloista olisi haittaa. Vahva box-to-box-keskikenttäpelaaja, joka pystyy myös auttamaan hyökkäyspelissä olisi oiva pala.

Haka on saanut hyökkäyspäänsä kuntoon vaikeiden viime kausien jälkeen eikä sitä ole tarvetta vahvistaa. Haka on viime kausina ollut kuitenkin aktiivinen toimija kesän siirtoikkunassa ja lienee sitä myös nytkin.

Toiveissa olisi Ilveksen tavoin keskikentälle lisäleveyttä ja -laatua. Sen myötä Haka voisi ottaa tarvittavan askeleen kuuden kärkeen.

Aamulehden Viikon ottelu SJK–Ilves sunnuntaina 17.7. kello 16 aamulehti.fi/live. Haka pelaa seuraavan kerran maanantaina 18.7. kello 18 FC Interiä vastaan Valkeakoskella.

Lue lisää: Suora lähetys sunnuntaina kello 16: Ilveksellä tärkeä ottelu Seinäjoella, vastassa euroyllätyksen tehnyt SJK

Lue lisää: Haka ei luovu maalitykistään mistään hinnasta – Valmentaja tyrmäsi myyntiepäilyt yksiselitteisesti: ”Pelaa meillä kauden loppuun, piste!”

Lue lisää: Ilves ja Haka löysivät kaipaamansa maalitykin – Kummankin joukkueen alakerrassa on tapahtunut hämmästyttäviä juttuja

Oikaisu 17.7.2022 kello 14.11: Korjattu jutun lopusta SJK–Ilves pelin alkamisaika. Se alkaa kello 16, kun jutussa aiemmin luki kello 17.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut