Itävalta avasi voittotilinsä, Pohjois-Irlanti jatkaa pisteittä EM-jalkapallossa

Itävalta juhli villisti 2–0-osumaa Pohjois-Irlannin verkkoon.

11.7. 21:50

Southampton

Jalkapallon naisten EM-lopputurnauksessa Itävalta kellisti helposti Pohjois-Irlannin ja otti kisojen avausvoittonsa. Southamptonin St. Maryn stadionilla Itävalta siirtyi johtoon jo ensimmäisen jakson 19. minuutilla, kun Katharina Schiechtl ohjasi pallon Pohjois-Irlannin maalivahdin Jacqueline Burnsin selän taakse.

Illan lopullinen niitti nähtiin ottelun 88. peliminuutilla, kun Itävallan Katharina Naschenweng harhautti vastustajan ja upotti pallon verkkoon.

Kumpikaan joukkue ei valtaisasti loistanut, vaikka itävaltalaiset A-lohkon ottelun voittivat. Molemmilta joukkueilta puuttui yksi avainpelaaja. Itävaltalaisten Arsenal-puolustaja Laura Wienroither oli sivussa koronatartunnan takia, ja Pohjois-Irlannilta puuttui Aston Villassa pelaava hyökkääjä Simone Magill jalkavamman takia. Avausmaalin tehnyt Schiechtl pelasi Pohjois-Irlantia vastaan Wienroitherin roolissa.

Molemmille joukkueille tulee jatkopaikan suhteen kiire, sillä samassa lohkossa pelaavien Norjan ja Englannin taitotaso on paljon korkeampi. Norja ja Englanti kohtaavat maanantaina lohkon myöhäisottelussa Brightonissa.

EM-turnauksessa ensi kertaa pelaava Pohjois-Irlanti on edelleen pisteittä. Lohkon kolmas kierros pelataan perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut